Mitt håp for Tjenna hadde vært en retur til «gamle dager», dog med en forbedring. Skaff byens tilreisende og innbyggere for øvrig, parkeringsplasser i fjell.

Flere steder har gjennom årene blitt foreslått, noen av disse burde være gjennomførbare. Det vil koste, ja vel, men vi må også tenke fremover. Deretter graver vi opp igjen den sentrale delen av Tjenna, fjerner sagmugg og bark og lager en nydelig dam/innsjø der i stedet. Her har jeg blant annet hatt Breiavannet i Stavanger i tankene.

Selv om Tjenna er langt mindre, burde ikke det stoppe oss. Også her kan vi lage en liten promenade rundt hele dammen, en hellelagt gangvei med blomster og busker og benker. På den ene enden kunne vi også ha en mini sandstrand og gjøre Tjenna tilgjengelig for badene, nå tenker jeg spesielt på familier med små barn.

 

Behold gjerne den delen som i dag er holdt av til bobiler, men plant en hekk mellom det området og Tjenna.

Jeg er derfor glad for at den planlagte utvidelsen av helsehuset er skrinlagt, vi har andre muligheter for dette i Risør. Jeg kaller dette området en glemt perle.

Fjern den golde parkeringsplassen, det er nok av asfalt ellers. Lag en vennlig, smilende inngang til Risør, et område vi kan bli glad i og være stolte av. Også for dem som bor rundt Tjenna, i hus, leiligheter og på eldresenteret vil et slikt forskjønnet område bli som et friskt pust i hverdagen.

Bildeserie

- Husker noen av dagens politikere da Tjenna ble fylt med bark?