«Tjukkasgjengen» for brede og smale

ØNSKER FLERE MED: Aud Thoresen Røed ser gjerne at flere blir med «Tjukkasgjengen» å gå tur på torsdager.

ØNSKER FLERE MED: Aud Thoresen Røed ser gjerne at flere blir med «Tjukkasgjengen» å gå tur på torsdager. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

«Tjukkasgjengen» er for alle. Aud Thorsen Røed håper derfor enda flere blir med på dette gratistilbudet som hjelper folk å holde seg i aktivitet.

Hver torsdag samles en gjeng med felles mål på torvet i Risør. Kledd i alt fra vaddmelsbukser til superundertøy skal de gå tur i byen eller nærmeste omegn.

– Nå er vi på tredje året her i Risør, forteller Thorsen Røed, som er raskt til å avfeie myten om at man må se seg selv om tjukk for å bli med.

Passer for alle

«Tjukkasgjengen» er nemlig ment for at ingen skal føle seg utenfor, og ikke for å avgrense deltakelsen.

– Det er noen som har sagt de ikke har vært med fordi de er for tynne, men navnet er valgt for at alle skal kunne komme ut for å bevege seg. Så her tar vi imot både tykke og tynne.

Thoresen Røed både håper og tror at deltakesen i en slik gruppe gjør det lettere å holde seg i aktivitet.

– Det er deilig å komme seg ut. Samtidig er det mange som tenker at de skal komme seg ut, men ikke orker. Da er det lettere når man har en fast tid, og samtidig vet at noen venter på deg.

Tid for nyttårsforsetter

Med kun noen få dager siden nyttårsfeiringen, er det nok en del som har det å komme mer i aktivitet som et nyttårsforsett.

– Hos oss får man flere ting samtidig. Dette er så sosialt at man blir blidere, samtidig som man kommer i form. Også er det jo helt gratis å være med, sier Thoresen Røed.

Hun lover at ingen vil bli skremt bort av tempoet gjengen går i.

– Det er de som gjerne vil gå litt fort, og da får heller en gruppe gå av gårde i litt høyere tempo. Men, vi skal være et tilbud hvor man kan være med selv om man har litt vondt i et kne eller er fersk som turgåer. Vi går fort nok til å bli varm, men sørger for at alle henger med.

Varierer løypene

Turene med «Tjukkasgjengen» er samtidig en fin mulighet til å bli bedre kjent rundt om i Risørområdet. For selv om mange turer starter på torvet, hender det også at man reiser litt ut fra byen.

– Vi var blant annet og gikk turstien på Moen før Gapahukken brant ned, så noen ganger setter vi oss i biler og drar litt utenfor byen. Men, det er alltid nok plass til at alle kan bli med. Dessuten så går vi uansett værforhold. Det gjør at det varierer mellom to og 20 på turene, avslutter Aud Thoresen Røed.