(Telemarksavisa)

De som handler i enkelte butikker har nemlig mulighet til å få såkalt kjøpeutbytte og nå skal Coop betale ut millioner av kroner til kunder i Telemark.

- Vi har 145 000 medlemmer her i Coop Sørøst, forteller administrerende direktør Anne Berg Behring i Coop Sørøst. Dette inkluderer medlemmene i Telemark.

I disse dager betaler Coops samvirkelag kjøpeutbytte til medeierne sine. I år blir det utbetalt 1,3 milliarder norske kroner som ble opptjent i 2022.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, direktør Organisasjon og medlem i Coop Norge, til Nettavisen.

Medeierne som er medlemmer av Coops kundeklubb får et kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, forteller kjeden.

Flere yngre

Matkjeden har også gitt medeierne kupong- og medlemskapsrabatter til en prislapp på 1,2 milliard kroner, oppgir kjeden.

Til sammen får derfor medlemmene en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,5 milliarder kroner for 2022, forteller kjeden i en pressemelding.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, direktør Organisasjon og medlem i Coop Norge.

Matvarekjeden Coop har over to millioner medeiere nå. I løpet av 2022 fikk Coop over 107.000 nye medeiere. Selskapet ser at flere yngre strømmer til. 35 prosent av de nye eierne var under 30 år.

– Det er en utvikling vi har sett over flere år at stadig flere yngre blir medeiere i Coop, sier Dyngeseth.

– Mange tar ut pengene

Hvis du ønsker å ta ut pengene er det ganske enkelt. Man kan gå inn på Coop.no, logge seg inn på min side og bruke BankID.

– Når vi utbetaler kjøpeutbytte i januar, er det mange som tar ut pengene og handler for dem, mens andre lar dem vokse på kontoen, sa Coops kommunikasjonsdirektør til Nettavisen i desember.

Da lå det også 15 milliarder kroner på medlemskontoene.

– I motsetning til kundeklubber, får du hos Coop renter på pengene du har på medlemskontoen din. Det er ikke sånn at folk har glemt at de har 15 milliarder stående. Av de 15 milliardene er mye sparepenger. Folk setter pengene sine inn på Coop-kontoen da vi har konkurransedyktige rentebetingelser, sa Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen på daværende tidspunkt.