Dette bør du tenke på hvis du skal på veien i dag

Påskeferien nærmer seg slutten. Da kan det blir travelt på veiene, men trolig ikke i Aust-Agder, ifølge Statens Vegvesen.

Påskeferien nærmer seg slutten. Da kan det blir travelt på veiene, men trolig ikke i Aust-Agder, ifølge Statens Vegvesen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Påsken er brått over, og mange skal hjem igjen til hverdagen. Det kan skape kø på veiene.

DEL

– I påska er det veldig mange som kommer ned fra fjellet på Riksvei 7 og E 16 i Buskerud. Det er nok der det blir verst. Det kan også bli en del trafikk mellom Kragerø og Oslo eller Drammen, i retning Oslo, sier trafikkoperatør ved Statens Vegvesen Anniken Island, og fortsetter:

– Jeg regner ikke med at det blir noe særlig kø i Aust-Agder. Det pleier ikke å være noen spesielle trafikale problemer der, med mindre det har skjedd noe spesielt.

Du kan følge trafikkbildet på Statens Vegvesens nettsider her.

Vær obs på snøfall

Hun har likevel noen råd til dem som skal ut på veiene i dag.

– Det har kommet snø flere steder. Da er det viktig å kjøre deretter. De med sommerdekk bør la være å kjøre, eller skifte til vinterdekkk.

– Kan man kjøre med sommerdekk på snø hvis man er veldig forsiktig?

– Nei, nei, nei, nei, nei. Det kan man ikke!

Pakk riktig og ikke kjør forbi

Ellers oppfordrer hun bilførere til å holde god avstand til bilen foran og å pakke bilen riktig.

– Hvis man har løse ting i bilen i en eventuell kollisjon får de en enorm kraft som kan slå ihjel en mann. Ikke ha løse ting i kupeen, men putt alt i bagasjerommet. I bagasjerommet bør man pakke de tyngste tingene nederst og innerst, sier trafikkoperatøren.

Skulle man treffe på kø sier Island at det ikke er noen vits å drive med forbikjøring.

– Man tjener ingenting på å kjøre forbi i kø. Det skaper bare farlige situasjoner og man kommer ikke fortere frem, sier hun.

Artikkeltags