Gjerstad-skiskytterne Lars De Bartolo, Håvard Såghus Winterkjær og Endre De Bartolo tok medalje i landsdelsmesterskapet (LM) for Agder og Rogaland på Tjørhom i Sirdal søndag.

Mesterskapet skulle egentlig vært holdt samme sted for to uker siden, men mildvær og regn gjorde at det ble utsatt.

Det samme problemet oppsto inn mot lørdagens sprint, som ble avlyst, men minusgrader og snø kom i tide til å redde søndagens renn.

To sølv – én bronse

Håvard Såghus Winterkjær tok sølvet i 17-årsklassen, der han med fem bom var best av samtlige på standplass, men han måtte se seg slått med 39 sekunder av Espen Sporaland fra Figgjo IL i kampen om LM-gullet.

I 15-årsklassen tok Endre De Bartolo sølv med seks bom og drøyt to minuttene opp til den suverene vinneren av normaldistansen.

Lars De Bartolo tok bronse i 19-årsklassen med seks bom og nesten tre og et halvt minutter opp til vinneren. I samme klasse fulgte sambygding Magnus Aasbø på femteplass med 13 bom.

I 20-22-årsklassen gikk Kristian Aasbø inn til fjerdeplass med elleve bom og 28 sekunder opp til bronseplass.

Fredrik (16) nærmest i prologen

Gjerstad Idrettslag hadde også med langrennsløpere på Hovedlandsrennet i Nybygda i helgen. Kristina Fidje Gryting kom på 128.-plass på fem kilometer klassisk i 16-årsklassen. I sprinten ble Gryting nummer 119 på prologen og tok seg dermed ikke videre.

I guttenes 16-årsklasse ble søndølingen Fredrik Johnsen nummer 43 på sprinten. Johnsen stilte ikke til start på fredagens klassiskrenn.

I 15-årsklassen ble Torbjørn Berger Ausland nummer 237 på sprinten, før han gikk inn til 240.-plass på prologen. På søndagens stafett gikk Torbjørn Berger Ausland tredje etappe på Agder og Rogaland 5, som ble nummer 97.