Den prestisjetunge prisen har vært delt ut i 35 år. I år gikk den til Gjerstad igjen

Anne Reidun Blimyr Antonsen‎ (bak til venstre), Roar Antonsen (foran til venstre) og Vidar Christensen (foran til høyre) fra Gjerstad Trialklubb mottok Gulløksa for 2018. Her med to representanter fra Motorsportforbundet.

Anne Reidun Blimyr Antonsen‎ (bak til venstre), Roar Antonsen (foran til venstre) og Vidar Christensen (foran til høyre) fra Gjerstad Trialklubb mottok Gulløksa for 2018. Her med to representanter fra Motorsportforbundet. Foto:

– Komiteen var positiv til alt, sier Roar Antonsen, leder for Gjerstad Trialklubb etter tildelingen av «Gulløksa».

DEL

Gjerstad Trialklubb, som arrangerte Lag-NM på Brokelandsheia i september, ble lørdag tildelt prisen «Gulløksa» for 2018 under Motorsportkonferansen på Gardermoen.

– Det var fordi vi leverte det klart beste trialstevnet gjennom året. Komiteen var positiv til alt, så vi har begynt å klappe oss selv på skulderen, sier en munter leder av trialklubben, Roar Antonsen, til Aust-Agder Blad.

Den prestisjetunge prisen har vært delt ut helt siden 1983 av trialkomiteen i Norges Motorsportforbund. Gjerstad Trialklubb fikk prisen også i 2014 etter å ha arrangert NM.

– Når du påtar deg et trialløp, så sikler alle etter å ha Gulløksa. Når du får den utmerkelsen, så har du levert varene, sier Antonsen.

Gjerstad Trialklubb fikk Gulløksa for 2018.

Gjerstad Trialklubb fikk Gulløksa for 2018. Foto:

Lederen mener hele klubben skal ha ros etter pristildelingen.

– Det er en ting hele klubben står på for. Det er ikke et enkeltmannsbidrag. Noen vil alltid bidra mer enn andre, men alt må være på plass for å få denne prisen. Er det én som svikter, så svikter alt. Det gikk på skinner. Hele klubben fortjener denne, og vi må også takke klubbene vi samarbeider med. Vi hadde 80 funksjonærer i drift under Lag-NM, så det er et stort arrangement for en liten klubb. Det er Norges største trialløp, sier han.

Noen store stevner står imidlertid ikke på planen for 2019.

– Lag-NM ble tildelt åtte måneder før vi arrangerte det, og det tok åtte måneder å planlegge det for å få det på nivået vi ønsket. Det ligger fryktelig mange timer fra hele klubben bak. Vi er inne i et generasjonsskifte og nå skal vi bygge klubb, sier Antonsen.

Artikkeltags