Vant RisørTri på rekordtid

SÅ GLAD: Morten Hansen fra Lørenskog CK jubler for seieren i sin første RisørTri-deltakelse. Han satte også ny løyperekord.

SÅ GLAD: Morten Hansen fra Lørenskog CK jubler for seieren i sin første RisørTri-deltakelse. Han satte også ny løyperekord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Triatleter i norgestoppen gjorde opp om seieren i årets RisørTri.

DEL

Det var 2014-vinneren av RisørTri, Eirik Ravnan fra Drammen, som var først opp av vannet ved Torvet. Ikke mange sekundene etter kom Morten Hansen fra Lørenskog.

– Vi visste hvem som stilte til start og det var forventet at det kom til å stå mellom oss to, sier Hansen.

Midtveis ut på syklingen merket Ravnan pusten på konkurrenten.

– Jeg rykket og merket at han ikke klarte å henge med. Det var deilig, for han løp veldig fort, sier Hansen.

Totalt silte 90 deltakere til start på søndagens RisørTri.

Ny løyperekord

Morten Hansen holdt ledelsen inn til mål på 57:23, noe som knuser den gamle løyperekorden med nesten seks minutter. Den tidligere rekorden ble satt av Ravnan for to år siden. Drammenseren forbedret for øvrig sin tid med nesten fire minutter.

– Jeg møtte opp og tenkte at jeg måtte slå Ravnan for å vinne. Å ta løyperekorden er gøy, men det er en bonus, sier Hansen, og ser bort på Ravnan.

– Sist gang ledet jeg omtrent fra start til mål, og det ble ganske stor distanse ned til nestemann. Det er alltid gøy med litt konkurranse, sier Ravnan, som kom inn 51 sekunder bak Hansen.

KAMERATER: Eirik Ravnan (t.v.) kommer i mål og gir Morten Hansen en klem og gratulsjon for seieren i RisørTri. De er begge i norgestoppen i triathlon.

KAMERATER: Eirik Ravnan (t.v.) kommer i mål og gir Morten Hansen en klem og gratulsjon for seieren i RisørTri. De er begge i norgestoppen i triathlon. Foto:

De to er godt vant til å konkurrere mot hverandre. Begge konkurrerer rundt i Europa, og Hansen ble nummer tre i triatlon-NM tidligere i år. Ravnan kom på femteplass i samme mesterskap.

Gisle Johnsen, som ble nummer to på RisørTri i fjor, kom på tredjeplass med tiden 01:05:10. Eidanger IL-utøveren vant den første utgaven av Risør Konvoi Maraton én uke senere.

Hong Kong neste

Både Morten Hansen og Eirik Ravnan regner med å komme tilbake neste år.

– Det var en utrolig fin løype. Det er ingen triathlon i Norge så sent på året, så det passer veldig fint inn, sier Hansen, som nå er ferdig med sesongen.

Ravnan brukte RisørTri som oppkjøring til Asia Cup i Hong Kong om to uker.

– Jeg ønsket å avslutte sesongen med en skikkelig konkurranse. Jeg har sagt at målet mitt i år er topp ti på kontinentalcup, så jeg må ha det som mål. Hvis ikke må jeg skjerpe meg til neste år, smiler Ravnan.

Overlegen dame

ØYEBLIKKET: Det var da Tone Solodden (i bunad) ga laurbærkransen til Brita Cecilie Mustad at hun skjønte at seieren var et faktum.

ØYEBLIKKET: Det var da Tone Solodden (i bunad) ga laurbærkransen til Brita Cecilie Mustad at hun skjønte at seieren var et faktum. Foto:

I kvinneklassen var det Brita Cecilie Mustad fra Langesund som vant på tiden 1:09:50, nesten sju minutter foran Ingrid Bøylestad Landa fra Froland. På tredjeplass kom Margrethe Farsjø fra Oslofjord Triathlon.

– Det var veldig moro å vinne, men jeg visste ikke hvordan jeg lå an underveis. Jeg visste egentlig ikke ta jeg hadde vunnet før jeg fikk laurbærkransen på vei mot mål, sier Mustad, som deltok på RisørTri for første gang.

Javi Mertens fra Arendal vant supersprintklassen foran Vegard Horgen fra Skarphedin. Amalie Oulie var eneste i jenteklassen.

Les mer om RisørTri og Risør Festuke i lørdagens papirutgave av Aust-Agder Blad.

Artikkeltags