– Stanser ikke

BEKREFTER: Rådmann Trond Aslaksen.Foto: ARKIV

BEKREFTER: Rådmann Trond Aslaksen.Foto: ARKIV

Artikkelen er over 2 år gammel

Rådmann Trond Aslaksen sier bystyret må vurdere å ta saken opp på nytt, om Tørrestad får nok underskrifter. Men utredningen fortsetter som planlagt.

DEL

Rådmannen er på tur til Brüssel på fredag, men har hatt litt tid til å sjekke lovverket som Tørrestad viser til. Han bekrefter at Tørrestad kan kreve ny behandling, men sier også at politikerne kan si nei om de vil.

– Jeg har sjekket kommunelovens paragraf 39a, den slår fast at han må ha tre hundre underskrifter, eller to prosent av innbyggerne.

– Det er også en bestemmelse som bystyret må ta stilling til. Om det er en sak som har samme innhold som en sak som allerede er behandlet i inneværende periode har man i utgangspunktet ikke krav om at den skal behandles, men det er opp til bystyret og beslutte om de vil a den opp eller ikke, sier han.

Tross engasjementet, utredningen av Tjenna fortsetter.

– Vi følger det vedtaket vi har, og over nyåret er planen å for alvor å gå i gang med utredningen. Når det er sagt, kommer det frem ting der som gjør Tjenna uaktuell som byggested, så vil vi selvsagt ikke gå for en utbygging der, sier han.

Artikkeltags