Denne kameratgjengen tar det ikke med ro i ferien

FORBEREDELSE TIL FOTBALLKAMP: Armheng under Sundsbrua. Fra venstre: August Nysted, Jacob Hylin, Fredrik Bjerke, Torbjørn Krogstad og Henrik W. Horjen.

FORBEREDELSE TIL FOTBALLKAMP: Armheng under Sundsbrua. Fra venstre: August Nysted, Jacob Hylin, Fredrik Bjerke, Torbjørn Krogstad og Henrik W. Horjen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det startet som en lek mellom to brødre, men nå har det utviklet seg til å bli en prestisjetung konkurranse med kompisgjengen.

DEL

– Jeg ønsker å vise frem Risør som et fantastisk sted å drive med ulike idretter, sier Henrik Wiedswang Horjen.

Han er tilbrakt somrene på familiehytta i Trondalen i Risør. For tredje år på rad har han samlet kameratgjengen, men det er ikke for å slappe av ved sjøen. De har nemlig startet sin egen «Best av de Beste», inspirert av TV2-programmet med samme navn. Der konkurrerer om å være best i 14 ulike øvelser.

– Det startet egentlig med at jeg og min bror konkurrerte i alt mulig. Siden har vi fått med kompiser fra tennis-, fotball- og studiemiljøet ved Norges Handelshøgskole i Bergen, forteller Horjen.

Tøffe øvelser

TV-kameraene er ikke med som når de største idrettsprofilene konkurrerer på TV2, men øvelsene er minst like harde og prestisjen ikke noe mindre. En av de 14 øvelsene er armheng fra Sundsbrua. De konkurrerer i par.

– Det har blitt veldig populært, og deltakelsen har blitt større og større, men det er også blitt begrenset med plass på hytta, smiler Horjen, som selv er regjerende mester i Best av de Beste.

– Det er også veldig høyt og jevnt nivå. Mange har tidligere vært i norgestoppen i sin idrett, fortsetter han, og trekker blant andre frem Magnus Garden og hans erfaring fra det norske futsallandslaget.

Imponert

Det er imidlertid første gang at Henrik Wiedswang Horjen og kameratgjengen spiller treningskamp i fotball mot Risørs A-lag. Etter en lang dag med øvelser sin dekktrekk og bakkeløp, ble det spilt to ganger 30 minutter på Kjempesteinsmyra fredag kveld.

FULLFØRTE DAGEN MED KAMP: Kameratgjengen vant 4-1 over Risørs A-lag fredag kveld. Bak fra venstre: Magnus Kløw, Torbjørn Furu Krogstad, Philip Skaugen, Magnus Garden, Vegard Baardson, Jacob Hylin og Olav Hovland. Foran fra venstre: Henrik Wiedswang Horjen, Mads Løseth, Trym Naglestad, Fredrik Bjerke og August Nysted.

FULLFØRTE DAGEN MED KAMP: Kameratgjengen vant 4-1 over Risørs A-lag fredag kveld. Bak fra venstre: Magnus Kløw, Torbjørn Furu Krogstad, Philip Skaugen, Magnus Garden, Vegard Baardson, Jacob Hylin og Olav Hovland. Foran fra venstre: Henrik Wiedswang Horjen, Mads Løseth, Trym Naglestad, Fredrik Bjerke og August Nysted. Foto:

– Jeg synes det er kjempekult av Risør FK å stille opp. Vi har også fått Willy Thorsen på Intersport til å sponse med premier. Risør har vært veldig sporty, skryter Horjen.

Kameratgjengen fra hytta i Trondalen viste seg overlegne i kampen og vant til slutt 4-1, der to av målene kom i åpningsminuttet av hver omgang. Christoffer Axelsen scoret Risørs mål i sluttminuttene, da han headet inn et hjørnespark.

De konkurrerer i par, men laget fikk satt karakterer på hver enkelt spiller, vurdert av Ayub Abdi Hashi på Risørs innbytterbenk.

Solid motstand for Risør

Egentlig skulle Risør hatt kampfri denne helgen, men spillergruppen var ikke vanskelig å be da forspørselen om kamp kom fra Horjen.

– Spillerne fikk spørsmålet om vi skulle ha vanlig treningsøkt torsdag eller spille denne kampen, sier Risør-trener Bjørnar Naume.

TØFF KAMP: Bjørnar Naume (nærmest) sitt lag fikk det vanskelig mot Henrik Wiedswang Horjen og kameratene fredag kveld.

TØFF KAMP: Bjørnar Naume (nærmest) sitt lag fikk det vanskelig mot Henrik Wiedswang Horjen og kameratene fredag kveld. Foto:

Han fikk prøvd ut en ny formasjon og et par nye spillere spilletid.

– Men kampen bar preg av at det var en treningskamp. Samtidig møtte vi et veldig godt lag. De har mange spillere med erfaring fra langt høyere nivå, i tillegg til at dem var fysisk overlegne, sier Naume.

Trondalskilen på tvers

For kameratgjengen fra Trondalen bør det bli en tidlig kveld, for allerede klokken ni lørdag morgen er første øvelse. Da blir det brystsvømming tvers over Trondalskilen, cirka to hundre meter. Dagen rundes av med bankett.

– Det er første gang vi får til, for tidligere har vi brukt hele helgen til å konkurrere. I år blir det bankett med kåring av vinner, samt utdeling av priser, sier Henrik Wiedswang Horjen.

For A-laget til Risør blir det avslutning på vårsesongen med bortekamp mot Imås fredag neste uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken