Gå til sidens hovedinnhold

Ga bort fiskeutstyr for 60 000

Artikkelen er over 5 år gammel

En fisketur hos Norges JFF, fylkeslaget i samme organisasjon og hos Sparebanken Sør, ga napp for Tryta. Lørdag ble fangsten levert videre til Risør Mottak.

Vi snakker om en gave bestående av 40 komplette fiskesett med stang, snelle, slukeske med sluker og flytevest. Tore Mortensen i den lokale jeger- og fiskerforeningen Tryta, smilte bredt da han så takknemligheten blant beboerne i Risør Mottak.

– Dette er fiskeutstyr for rundt 60 000 kroner. Forrige gang vi gjorde noe lignende var i 2011, og vi så i etterkant at det førte til at mange kom seg ut for å fiske. Det var så moro å gjøre det forrige gang, at vi ville gjenta det hele, forteller Mortensen.

Gir et tilbud

Blant gjengen med beboere som møtte opp utenfor lokalene til Tryta på Røde Kors-huset for å ta i mot gaven, var Khamis Ibrahim fra Sudan. Han sier gaven er viktig for de som holder til i mottaket.

– Vi har ingen ting. Ingen jobb. Med denne gaven kan vi komme oss ut for å fiske, så den er veldig viktig. Den hjelper oss, sier Ibrahim.

For det er mange av beboerne som liker å bruke tiden på fisking.

– Mange av oss liker å fiske, og jeg er blant dem. I Sudan bodde jeg ikke slik til at jeg fisket, så dette er noe jeg begynte med da jeg kom til Norge.

Også Mohammed Fashey setter pris på den storslåtte gaven fra Tryta.

– Hjemme i Sudan gikk jeg ofte til elven for å fiske, så dette er noe jeg liker veldig godt. Det er noe spesielt med spenningen rundt om man får fisk, sier han.

Sjeldent med gaver

For å ta vare fiskeutstyret man har tilgjengelig, har mottaket opprettet en utlånsordning hvor den enkelte låner fiskeutstyr for en uke av gangen.

– Det er jo slik at det flytter folk til og fra mottaket er dette den beste måten å sørge for at vi har utstyr tilgjengelig. Det bor jo 130 på mottaket nå, og de skal sysselsettes.

Det er gaven fra Tryta med på å sørge for. Egestad kan fortelle at slike gaver er heller sjeldne.

– Det er ikke vanlig at vi får slike gaver, så de er veldig populære. Det å kunne ta med seg en fiskestang ut betyr mye, og det er en aktivitet man kan gjøre alene eller sammen med andre. Så vi vil rette en stor takk til Tryta som har organisert slik at vi nå får denne gaven.

Kommentarer til denne saken