Førstkommende mandag håper Sandåker det blir fullt av folk på Lyngrillen. For Barnas Turlag Gjerstad er allerede etablert, og nå skal det rekrutteres barn og barnefamilier til å bli med.

– Vi har snakket om dette i Havrefjall Turlag sen stund, og i vår ble vi enig om at vi skulle starte noe for barna. For det er viktig at barn kommer seg ut i naturen, forteller Linda Sandåker.

Favner flere kommuner

Hun sier folk ikke skal la seg lure av at det står Barnas Turlag Gjerstad, da tilbudet er ment også for nabokommunene.

– I likhet med Havrefjell Turlag skal vi i tillegg til Gjerstad også favne om Risør og Nissedal, så vi håper det blir med barn og barnefamilier fra alle kommunene.

Selv har hun tatt ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs i forberedelsene til å starte turlag for de minste.

– Vi blir jo også en del av Den Norske Turistforening, og det kommer folk fra hovedkontoret i Arendal til møte mandag.

Lek og utforskning

Når Sandåker forklarer forskjellen mellom et vanlig turlag og et turlag for barn, er det to ord som til stadighet dukker opp.

– Det blir lagt litt mer opp til lek og utforskning. Turene i seg selv er like viktig som målene. Det betyr at vi kanskje leter etter dyrespor, forteller eventyr eller har andre aktiviteter i tillegg til selve turen.

For målet med det hele er at barna skal ha det så moro at de har lyst til å komme seg mer ut i naturen.

– Vi håper jo også å nå ut til familier hvor foreldrene kanskje ikke tar med barna så mye ut på turer i naturen.

Glad i Havrefjell

Selv tar Linda Sandåker seg gjerne en tur ut i skog, mark eller på fjellet når muligheten byr seg.

– Jeg har i grunnen likt å være ute i naturen i mange år, og jeg har en mann som er et friluftsmenneske. Spesielt er jeg glad i toppturer. Favoritten lokalt er havrefjell, som jeg gjerne går på kryss og tvers, for det er så mange flotte plasser der oppe.

I tillegg har hun en drøm om en langt mer eksotisk naturopplevelse.

– Jeg har veldig lyst til en gang å vandre til fots på Grønland. Det er min drøm. Jeg har ingen umiddelbare planer om en slik tur, men det er viktig å ha drømmer, og noen blir jo oppfylt.

Håper på mange folk

Først nå håper hun den kortsiktige drømmen om godt oppmøte på Lyngrillen mandag går i oppfyllelse.

– Jeg har jo et ønske om at flere blir glad i naturen og det å gå tur.

For at ikke alt skal gå i organiserte former for Barnas Turlag Gjerstad, har Linda Sandåker derfor allerede planlagt flere lokale toppturer for barnefamilier.

– Dette er turer man går når det passer, også tenker jeg at barna blir premiert om de har vært på minst fem av toppene, avslutter Sandåker.