Gå til sidens hovedinnhold

Starter turlag for barn

Artikkelen er over 5 år gammel

Linda Sandåker fra Gjerstad er glad i naturen. Nå ønsker hun at flere barn skal få ta del i det hun selv setter pris på gjennom Barnas Turlag.

Førstkommende mandag håper Sandåker det blir fullt av folk på Lyngrillen. For Barnas Turlag Gjerstad er allerede etablert, og nå skal det rekrutteres barn og barnefamilier til å bli med.

– Vi har snakket om dette i Havrefjall Turlag sen stund, og i vår ble vi enig om at vi skulle starte noe for barna. For det er viktig at barn kommer seg ut i naturen, forteller Linda Sandåker.

Favner flere kommuner

Hun sier folk ikke skal la seg lure av at det står Barnas Turlag Gjerstad, da tilbudet er ment også for nabokommunene.

– I likhet med Havrefjell Turlag skal vi i tillegg til Gjerstad også favne om Risør og Nissedal, så vi håper det blir med barn og barnefamilier fra alle kommunene.

Selv har hun tatt ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs i forberedelsene til å starte turlag for de minste.

– Vi blir jo også en del av Den Norske Turistforening, og det kommer folk fra hovedkontoret i Arendal til møte mandag.

Lek og utforskning

Når Sandåker forklarer forskjellen mellom et vanlig turlag og et turlag for barn, er det to ord som til stadighet dukker opp.

– Det blir lagt litt mer opp til lek og utforskning. Turene i seg selv er like viktig som målene. Det betyr at vi kanskje leter etter dyrespor, forteller eventyr eller har andre aktiviteter i tillegg til selve turen.

For målet med det hele er at barna skal ha det så moro at de har lyst til å komme seg mer ut i naturen.

– Vi håper jo også å nå ut til familier hvor foreldrene kanskje ikke tar med barna så mye ut på turer i naturen.

Glad i Havrefjell

Selv tar Linda Sandåker seg gjerne en tur ut i skog, mark eller på fjellet når muligheten byr seg.

– Jeg har i grunnen likt å være ute i naturen i mange år, og jeg har en mann som er et friluftsmenneske. Spesielt er jeg glad i toppturer. Favoritten lokalt er havrefjell, som jeg gjerne går på kryss og tvers, for det er så mange flotte plasser der oppe.

I tillegg har hun en drøm om en langt mer eksotisk naturopplevelse.

– Jeg har veldig lyst til en gang å vandre til fots på Grønland. Det er min drøm. Jeg har ingen umiddelbare planer om en slik tur, men det er viktig å ha drømmer, og noen blir jo oppfylt.

Håper på mange folk

Først nå håper hun den kortsiktige drømmen om godt oppmøte på Lyngrillen mandag går i oppfyllelse.

– Jeg har jo et ønske om at flere blir glad i naturen og det å gå tur.

For at ikke alt skal gå i organiserte former for Barnas Turlag Gjerstad, har Linda Sandåker derfor allerede planlagt flere lokale toppturer for barnefamilier.

– Dette er turer man går når det passer, også tenker jeg at barna blir premiert om de har vært på minst fem av toppene, avslutter Sandåker.

Kommentarer til denne saken