Står ulovlig over hele byen

BOBILSNYLTERE: Turistene i denne bobilen overnatter gratis ved Frelsesarmeen. – Der har de ingen rett til å være, sier turistsjefen.

BOBILSNYLTERE: Turistene i denne bobilen overnatter gratis ved Frelsesarmeen. – Der har de ingen rett til å være, sier turistsjefen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gjennom jungeltelegrafen finner bobilturister smutthull til å stå gratis over hele Risør.

DEL

Turistsjefen er oppgitt over at bobilturistene tar seg til rette i stadig større grad.

– Det er selvfølgelig kjempefint at de vil feriere hos oss, men vi er nødt til å avlive myten om at man i Norge kan parkere bobilen sin hvor som helst, sier Marita Thomseth.

Turistene parkerer og overnatter i Buvika bak Trebåtbyggeriet, på Randvik, like ved naturvernområder, ved gravplassen ved Kjærgårdsbrua og midt i sentrum.

– Jeg har selv sagt i fra til dem noen ganger om at det ikke lov å stå på disse stedene. Bobilturister er som en egen menighet, med en svært sterk jungeltelegraf. Hører noen av dem om steder det er mulig å stå gratis, følger straks mange etter, sier Thomseth.

Hun etterlyser først og fremst bedre merking av parkeringsplasser der bobilturister ikke er velkomne.

Avdelingsingeniør ved enhet for eiendom og tekniske tjenester i kommunen, kjenner ikke til problemstillingen.

– Så lenge bobilturistene betaler for å stå på de kommunale plassene er det jo greit. Om de overnatter der flere dager er det en annen sak, men jeg kjenner ikke til at dette er et problem, sier Kay Henning Olsen.

Han forteller at det ikke er vurdert å sette opp flere skilt ved parkeringsplasser om hvor det er lov og ikke lov med bobiler.

– Om det er slik at bobilturister bor på kommunale parkeringsplasser, får vi heller ta det opp, sier Olsen.

Parkeringsplassen på Flisvika er en av stedene som er blitt tatt ulovlig i bruk av bobilturister i en årrekke. Rolf Sivertsen, som er grunneier sammen med Jan Gunnar Halvorsen og Egil Østebømyr, sier det ikke er planer om å gjøre noe for å forhindre dette i nærmeste fremtid.

– Vi kommer hverken til å sette opp skilt eller sperre av området på noen måter. Når det kommer til utbygging av boliger på Flisvika, vil dette sannsynligvis starte sent denne høsten. Så til neste år vil det ikke være noen mulighet for bobilturister å stå der, forteller Sivertsen.

Han sier det normalt sett står syv til åtte bobiler i Flisvika gjennom sommermånedene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken