Lyst på en søndagstur? Risør mangler mange bøssebærere

Risør trenger – i år igjen – bøssebærere under TV-aksjonen. Denne gangen trenger de derimot mange

DEL

Det skriver kommunen i en pressemelding.

Risør trenger mange flere bøssebærere til den store TV-aksjonen søndag 20.oktober.

- Vi håper både tidligere trofaste bøssebærere stiller opp igjen og dette er også sjansen for nye bøssebærere til å melde seg til en fin søndagstur med et usedvanlig godt formål, sier ordfører Per Kristian Lunden i Risør i en pressemelding.

I år er det foreningens om mange har fadderbarn igjennom som skal få.

- TV-aksjonen i år samler inn penger til et svært viktig formål. Det er organisasjonen CARE som skal bruke pengene til utviklingsprosjekter for kvinner i land der kvinner utgjør et stort potensial for utviklingen, men ikke alltid slipper til med sine ideer og sin virkekraft. CARE vil støtte kvinnelige etablerere, arbeide mot vold mot kvinner og støtter kvinners kamp for å bli hørt, skriver ordføreren.


Interessant perspektiv

Han forteller også at aksjonen har to viktige mål.

- TV-aksjonen skal samle inn penger til viktige formål, men for meg er det nesten like viktig at vi lærer mer om hvordan mennesker i andre deler av verden har det. Og at vi av og til ser våre egne liv og våre egne lokalsamfunn i et internasjonalt perspektiv, sier ordføreren.

I den sammenheng sier Lunden at årets valgkamp satt et interessant perspektiv på det hele.

– Vi har gjennom vår valgkamp vært problemorienterte og kanskje glemt hvor enormt godt og trygt vi har det i Risør og Norge sammenlignet med en stor del av resten av verden. Ikke minst gjelder det sammenlignet med kvinner i fattige land som enten har vært eller er preget av krig og konflikt, skriver han.

Ordføreren håper mange melder seg til søndagstjeneste.

- Risør har tradisjon med å samle inn mye penger til TV-aksjonene. Jeg håper på den samme rausheten og entusiasmen også i år, sier ordfører Per Kristian Lunden, og viser til at man kan melde seg på nettsiden til tv-aksjonen eller ved å ringe Risør kommune og snakke med Vibecke Andersen eller Eva Swane.

Artikkeltags