Flytter hjem og åpner nytt galleri

Vender tilbake: Kunstfotograf Ole Brodersen tar med seg samboeren og flytter hjem til Lyngør før sommeren. I øyriket skal de skape sin egen arbeidsplass med galleri, mørkerom og handel. - Nå klarer jeg å leve av bildene, forteller Ole, som først skal produsere til en soloutstilling i USA.Arkivfoto

Vender tilbake: Kunstfotograf Ole Brodersen tar med seg samboeren og flytter hjem til Lyngør før sommeren. I øyriket skal de skape sin egen arbeidsplass med galleri, mørkerom og handel. - Nå klarer jeg å leve av bildene, forteller Ole, som først skal produsere til en soloutstilling i USA.Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Til sommeren flytter kunstfotograf Ole Brodersen tilbake til Lyngør. Sammen med samboeren Tine Karlsvik åpner han galleri på seilmakerloftet og bygger et av Norges mest avanserte mørkerom i etasjen under.

DEL

(Tvedestrandsposten)

Når Ole Brodersen i juni flytter inn i huset til sine besteforeldre på Lyngørsida, blir han tolvte generasjons øyboer.

- Det er litt moro, synes han.

Samboerens forslag

Arbeidsplassen vil ligge 175 skritt unna. På farens seilmakerloft skal han og samboeren Tine Karlsvik åpne galleri blant symaskiner og seilduk. Og i etasjen under skal paret bygge et svært avansert mørkerom.

Ole behøvde ikke å ta i bruk overtalelseskunster for å få Tine med til øyriket.

- Det var hennes forslag.

Skoene må av

På loftet må det være mulig med «sceneskifte» fra galleri til seilmakerverksted dersom et stort oppdrag kommer inn.

- Vi tar et patent som gjør at vi kan rydde raskt unna. Vi bruker et seilduksforheng som blir en 11 meter lang vegg. Midt i rommet setter vi et arbeidsbord hvor vi kan ha trykk og andre ting, forteller Ole.

Gallerigjestene må ta av seg skoene før de trår inn på seilmakerloftet.

- Det blir litt seremonielt, nesten som et tempel, humrer kunstfotografen.

Foto og tekstil

Samboeren Tine er utdannet landskapsarkitekt og kunstner.

- Som kunstner jobber hun med tekstil. Det er jo litt morsomt når min far er tekstilingeniør. Hun har allerde vært og forsynt seg av seilduksrullene. Det gjør forresten jeg også!

Det blir kunstnerparet selv som skal stille ut den første sommeren.

- Vi har flere samarbeidsprosjekter, og skal blant annet jobbe sammen i mørkerommet.

Paret sikter seg inn på å åpne galleriet lørdag 8. juli.

Enorme kopier

Under seilmakerloftet blir det mørkerom av det avanserte slaget.

I mørkerommet kan Ole fremkalle all slags film, inkludert lysbilder. Han kan lage fargekopier, og dessuten trylle frem sorthvittbilder helt opp i en størrelse av 130 x 180 cm.

- Jeg trenger et sinnsykt stort trau, konstaterer han.

Varesalg

Ole og Tine skal også videreføre Skibshandelen til Oles mor i samme etasje som mørkerommet. Der blir det blant annet salg av varer som islendere og regntøy

- Vi skal også se på hva vi kan få til med mor og fars seilduksprodukter, sier Ole.

Aller først skal kunstfotografen produsere til en kommende soloutstilling på Cape Cod i USA. Bildene, og seg selv, håper han å frakte over Atlanteren i et containerskip.

- Ja, jeg trenger et containerskip våren 2018!

Artikkeltags