Nå er de falske sykepleierne tiltalt

Artikkelen er over 4 år gammel

I april rundstjal fire falske sykepleiere seks eldre kvinner på Sørlandet. Nå er de tiltalt.

DEL

Det er Fædrelandsvennen som tidligere denne uka meldte at tre kvinner og en mann av utenlandsk opprinnelse er tiltalt for å ha stjålet verdisaker fra eldre. De utga seg for å være helsepersonell for å slippe inn i boliger til seks eldre kvinner i Kristiansand, Arendal og Risør i april.

Det var etter å ha stjålet fra en 90-åring på Viddefjell i Risør at bilen med de fire falske sykepleierne ble pågrepet av politiet. Ifølge Agderposten ble bilen stoppet da den ventet på grønt lys under veiarbeidet ved Trondalskrysset.

De fire personene må i midten av august møte i retten. Mannen som er tiltalt nekter for å ha noe med tyveriene å gjøre, og at han kun var med som sjåfør, skriver Fædrelandsvennen.

Les også: Kan være en del av en liga

Han skal ha forklart at kjenner de tre kvinnene gjennom et kirkemiljø, og at de var på vei til Kristiansand for et religiøst møte for romfolk. Den 40 år gamle mannen kunne imidlertid ikke forklare hvor det skulle holdes.

De er tiltalt for å ha stjålet store mengder smykker, kontanter, bankkort og en mobiltelefon. Politifullmektig Ingvild Austenå Berg skriver i en e-post til Fædrelandsvennen at ikke alt tyvegodset har kommet til rette.

De fire tiltalte skal alle være bosatt i Sverige, men kommer opprinnelig fra Polen og Slovakia.

Artikkeltags