Gå til sidens hovedinnhold

UngNorge ønsker å etablere ungdomshus i Risør

Artikkelen er over 1 år gammel

Risør blir første sted ut når UngNorge etablerer seg sør i landet. Nå skal daglig leder Kari-Anne Røisland snakke med lokale ungdommer om hvilke tilbud de ønsker seg.

Organisasjonen UngNorge ble etablert i 2012 og har som mål å «skape en morsom, trygg og aktiv oppvekst for barn og unge, med særlig tanke på dem som ikke har en slik hverdag.»

Organisasjonen fokuserer spesielt på å fremme positive aktiviteter for barnevernsbarn og -ungdom, samt knytte positive og stolte følelser til uttrykket barnevernsbarn, skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

Risør er altså først ut når organisasjonen utvider sin virksomhet sør i landet, og det er daglig leder Kari-Anne Røisland som går i bresjen for etableringen, og har fått positive tilbakemeldinger fra Nav, Hun forteller blant annet at UngNorge Sør i Risør ønsker å etablere en møteplass for unge i kommunen.

– Ungdommen i Risør har lenge signalisert at de ønsker et sted å være på fritiden. Ung Norge Sør er under etablering og vi ser på Risør som første by. Jeg jobber med kommunen om et sted å være, et «Ung Norge Hus» der vi kan tilby ulike aktiviteter, eventer, kafé og shop.

Hvilke aktiviteter og eventer som skal foregå, ønsker Røisland at ungdommene selv er med på å bestemme. Hun skal neste uke møte Ungdomsrådet i Risør.

– Jeg skal høre å høre hva de tenker er viktig. Aktiviteter og eventer skal være på ungdommenes behov og premisser.

Kommentarer til denne saken