Gå til sidens hovedinnhold

Ny utbygger på plass i Flisvika

Artikkelen er over 6 år gammel

På tirsdag ble en ny kontrakt signert mellom grunneierne av Flisvika og en helt ny utbygger. Nå skal selskapet, med allerede innarbeidet navn lokalt, Kamperhaug Invest drive dette videre.

Utbyggingsprosjektet i Flisvika har nådd et nytt kapittel. Etter at forrige utbygger, ved Suninvest og Reidar Engebretsen, ikke maktet å få realisert prosjektet innenfor de oppsatte fristene i avtaleverket, har saken ligget, tilsynelatende, død i vannet siden september.

Jan Gunnar Halvorsen fortalte den gang at han trodde en ny utbygger kunne være på plass innen kort tid, og fulgte dermed opp med informasjon om at han trodde 2015 ville bli et år der mye skjedde i prosjektet.

Kamperhaug på Tangen

Spol frem til 14. april i år, og en ny utbygger tilkjennegir seg. Selskapet heter Kamperhaug Invest, og deriver med eiendomsutvikling og boligprosjekter flere steder i landet. Deriblant på Ullensaker.

Den nye utbyggeren er veldig godt fornøyd med å få komme inn i Flisvika

–Vi har jo arbeidet sammen med grunneierne en god stund nå, som kulminerer i dag, hvor vi signerer avtalen oss i mellom, sier daglig leder for utbyggingsselskapet, Lasse Fosby.

–Det er enda endel småting som vi ønsker oss klarhet i. I tillegg må vi gå i dialog med kommunen for å få på plass en ny utbyggingsavtale, som jo igjen krever endel behandlinger i beslutningsprosessen.

–Men første trinn i den prosessen er jo å få på plass en kontrakt med grunneierne, noe vi nå har, sier han.

Hva angår byggestart, så informerer Fosby om at det avhenger av videre salg.

–Byggestart vil selvsagt være knyttet opp til forhåndssalget. Vi mener at prosjektet er ganske unikt, og har store kvaliteter, samtidig er prisnivået i Risør såpass fornuftig, at vi tror markedet vil ønske dette velkommen, sier han.

Håpet er at salget kan starte igjen så snart som mulig.

–Avtalen er jo signert nå, så snart foreløpige uklare forhold rundt prosjektet er på plass vil salget bli gjenopptatt. Vi antar at det vil skje i løpet av våren engang, sier han.

Tatt lang tid

Det er trekløveret Jan Gunnar Halvorsen, Rolf Sivertsen og Egil Østebømyr som nå selger Flisvika til utbyggeren.

–Vi har vært igjennom 19 år med utvikling av dette, samt at vi har hatt syv eller åtte arkitekter i prosjektet. Vi er veldig glade for at vi nå har fått en ny aktør på banen. Vi ønsker dette svært velkommen, og håper at den nye utbyggeren vil bringe prosjektet videre.

Ny utbygger begynner ikke fra begynnelsen, da prosjektet fortsetter slik det ligger.

–Prosjektet blir akkurat slik det er presentert tidligere. Vi ønsker å ta vare på den historikken som er der i prosjektet, sier Fosby.

Kommentarer til denne saken