Politiet spanet på bilister fra heia

OPPLØFTENDE: Kun fem bilister ble lørdag formiddag gitt forenklet forelegg i politiets kontroll på Frydendal.

OPPLØFTENDE: Kun fem bilister ble lørdag formiddag gitt forenklet forelegg i politiets kontroll på Frydendal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Storkontroll på Frydendal - over 80 stanset.

DEL

Politiet gjennomførte en kontroll på Frydendal, i nordgående felt, rett etter kirken. Der sjekket de førerkort, bilbelte, mobiltelefoni og promille. Til tross for bredspektret kontrollvirksomhet var det kun en håndfull som dro fra bussholdeplassen med et forenklet forelegg i hånda.

Kun fem forelegg

- Vi har stått her i et par timer, og i alt har vi vel stoppet rundt 80 kjøretøy, forteller politimann Arild Stifoss før han drar inn nok en bilist for å sjekke promillen.

- Resultatet har vært oppløftende. Vi har tatt fire for som kjørte uten bilbelte og en for å prate i mobiltelefon, forteller han.

Om dette er særlig bra sett i forhold til andre kontroller vil Stifoss ikke mene noe om.

- Vi i politiet merket en bedring på dette med bilbelte de siste åra, da stadig flere biler har innebygd alarm om man ikke bruker det. Det får folk til å feste selen, forteller han.

- Vi har dessuten ikke tatt noen i promille i dag. Faktisk så har det ikke vært utslag på noen av de sjåførene vi har stanset. Det er veldig bra, sier han.

Det var tre politibetjenter på vakt denne formiddagen. Stifoss og en kollega sto i busslomma, mens Frode Stenersen sto i heia med kikkert. Han spanet etter belte- og telefoni-syndere

- Det har vært en god dag med lite ulovlig aktivitet, sier han.

Varsling

Da journalisten skulle ta turen opp til kontrollområdet, på vei opp fra sentrum, var det tre bilister som blinket med lysa på Risørveien. Den slags aktivitet setter ikke politiet pris på.

- Det er jo stort sett gjort med hensikt å være velmenende. Rett og slett fordi de ikke vil at naboen skal få bot. Men samtidig så kan de ikke være sikre på hvem de varsler. Kanskje er det noen som fyllekjører eller en kriminell vi er på jakt etter. Vi sitter ikke pris på at folk gjør det, forteller Stenersen.

Politiet kan derimot gjøre lite med folk som varsler om kontroll.

- I tilfellet der folk blinker med lysa kan vi gi dem en bot for uvettig bruk av lys, noe som kan bøtelegges opp til to tusen kroner, men det å varsle om kontroll ikke i seg slelv ulovlig, sier han.

- Har du noen gang gitt noen bot for denne type aktivitet der folk blinker med lysa for å varsle om kontroll?

- Nei, sier Stenersen

Artikkeltags