Kan bli opptil 30 sekundmeter vind i kastene

90 CM OVER NORMALEN: Vannstanden var høyere tidligere i dag enn akkurat nå - men vil øke på igjen om noen timer. - Vannstanden vil likevel ikke bli høyere enn den allerede har vært i dag, varsler John Smits i Meterologisk Institutt.

90 CM OVER NORMALEN: Vannstanden var høyere tidligere i dag enn akkurat nå - men vil øke på igjen om noen timer. - Vannstanden vil likevel ikke bli høyere enn den allerede har vært i dag, varsler John Smits i Meterologisk Institutt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk i Risør og Gjerstad må være forberedt på at strømmen kan gå i kveld.

DEL

Men - Risør og Gjerstad slipper trolig billigere unna uværet Urd enn våre naboer lenger vest, beroliger vakthavende meterolog John Smits.

Høyvannet har allerede kommet, i kveld dukker den sterke vinden opp. Uværet er nå for alvor på vei innover store deler av Sør-Norge, og både meterologer, strømleverandører og politiet ber folk forberede seg.

Vær forberedt på strømbrudd

- Det gjelder å sikre løse gjenstander, og en bør heller ikke bli overrasket om det kan komme lokale strømbrudd på grunn av sterk vind som velter trær over strømledninger, sier vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt, John Smits.

LES OGSÅ: Camilla og sønnen Jim var uten strøm i dagevis - slik løste de det

Smits sier at østlige Agder slipper billigere unna enn våre naboer lenger vest, men at det likevel er nødvendig å sjekke fortøyninger på båter, sikre løse gjenstander og holde seg innendørs med mindre du virkelig må ut.

Sterke vindkast - kommer fra innlandet

- Først i kveld blåser det skikkelig opp hos dere. Nå i ettermiddagen står vinden i vestlig retning, mens i kveld tar nordvesten over. Den kommer fra land, og innlandet på Agder vil derfor også merke denne. I løpet av en ti minutters periode er det ikke sikkert den gjennomsnittlige vindstyrken blir så sterk, men det er typisk for denne vindretningen at styrken kommer i kastene. Bli derfor ikke overrasket om styrken kommer helt opp i 30 sekundmeter i kastene. Dette er styrke nok til at vinden kan lage betydelig skade, understreker Smits.

Satt inn 10 ekstra mann

Politiet på Agder har også gått ut og bedt folk forberede seg ved å sikre hus og båt. Operasjonsleder Per Kristian Klausen forteller til Agderposten at de har satt på vakt ti ekstra personer i beredskap i påvente av været.

– De kommer til å være i tillegg til den opprinnelige styrken. I tillegg har vi flere som er forberedt på å måtte komme på jobb. Husker man siste storm og det den førte med seg, skal man vite at den som nå er på vei antas å være langt sterkere. Sist gang ble mange etater tatt litt på senga. Denne gangen føler jeg alle ser alvoret og er klare, sier Klausen til Agderposten.

Agder Energi med ekstra beredskap

Agder Energi har sendt ut varsel om at de har ekstra beredskap på grunn av uværet i fall det skulle ramme strømnettet langs sørlandskysten.

Artikkeltags