Arbeiderpartiet vant skolevalget

Må jobbe for å få med seg ungdommene: Ordfører i Risør kommune, Per K. Lunden, er glad for oppslutningen fra elevene ved Risør videregående skole, men sier partiet må jobbe mer for å få med seg ungdommene. Foto: Arkiv

Må jobbe for å få med seg ungdommene: Ordfører i Risør kommune, Per K. Lunden, er glad for oppslutningen fra elevene ved Risør videregående skole, men sier partiet må jobbe mer for å få med seg ungdommene. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 4 år gammel

Av de i underkant 300 elevene som gikk til valg ved Risør videregående skole i dag, ville flertallet se Arbeiderpartiet ved roret.

DEL

Av skolens 292 elever var det 268 som avga stemme tirsdag formiddag noe som ga en deltakerprosent på 91,90 prosent.

Av disse stemte 28,6 prosent på Arbeiderpartiet som ble fulgt av Høyre på en solid andre plass med 18,1 prosent av stemmene.

På en tredje plass fulgte Rødt med 10,5 prosent av stemmene, mens Miljøpartiet De Grønne gjorde et godt valg og hentet like mange stemmer, altså 10,5 prosent.

Senterpartiet og Fremskrittspartiet fikk nærmest like god oppslutning med henholdsvis 7,7 og 7,3 prosent av stemmene, mens Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Piratpartiet, Pensjonistpartiet og Partiet De Kristen fikk 5,2, 4, 3,6, 2,4 og 1,2 prosent av stemmene.

Færrest stemmer fikk Kristelig Folkeparti av elevene på Risør videregående skole.

Ordfører i Risør, Per K. Lunden (Ap) er svært glad for resultatene.

- Det er veldig hyggelig å få så stor oppslutning fra ungdommene. Jeg var selv på debatten som ble holdt på skolen i forrige uke, og syns den var frisk og hadde mange dyktige ungdomspoliitikere i panelet,  sier Lunden.

Ordføreren sier han også syns det er gledelig at Miljøpartiet De Grønne gjør et godt valg på skolen.

- Det er fint å se at de får endel stemmer, og når det kommer til Rødt så går jo ikke de til valg i Risør, sier Lunden.

Ordføreren sier han registrerer at Arbeiderpartiet har fått høyere oppslutning på andre skoler i landet, og ser at man fortsatt har en jobb å gjøre for å få med seg ungdommene i Risør.

- Alt i alt så er jeg veldig glad for dette, jeg syns også deltakerprosenten er bra. Hvis vi dette går igjen i valget er det veldig positivt. Det er min store oppfordring til folk, å gå til valg, avslutter Lunden.

Artikkeltags