Ap: - Ble gratulert av opposisjonen

STERKT VALGRESULTAT: Arbeiderpartiet i Risør passerte 40-tallet da partistemmene var talt opp. Det gir dem 13 mandater i bystyret. Per Kristian Lunden og andrekandidat Elen Lauvhjell er strålende fornøyde på Peterhead i kveld.

STERKT VALGRESULTAT: Arbeiderpartiet i Risør passerte 40-tallet da partistemmene var talt opp. Det gir dem 13 mandater i bystyret. Per Kristian Lunden og andrekandidat Elen Lauvhjell er strålende fornøyde på Peterhead i kveld.

Artikkelen er over 4 år gammel

Per Kristian Lunden er rimelig trygg på at han får fortsette som ordfører.

DEL

Møter KrF i morgen for forhandlinger: Partistemmene i Risør er endelig talt opp, og viser at Arbeiderpartiet har fått en foreløpig gruppe på 13 mandater. Per Kristian Lunden er som sittende ordfører formelt ansvarlig for valgtellingen og ankom nettopp sitt eget partis valgvake etter at tellingen var avsluttet.

- Det tok fryktelig lang tid, vi hadde endel dataproblemer, men vi kom i mål til slutt. Det viktigste er tross alt at det er riktig, slik at vi ikke går ut for tidlig, sier han til Aust-Agder Blad.

- Hva gjør AP nå for å skaffe seg samarbeidspartnere og sikre seg posisjonen?

- Vi har snakket med Krf, og de har bedt om et møte med oss i morgen. Vi føler oss også rimelig trygge på at vi har med oss Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet, men også her må det selvsagt forhandlinger til. Forhandlingene vil naturligvis dreie seg om både posisjoner og politikk. Men med et så godt valgresultat føler vi jo at velgerne har gitt klart uttrykk for hva de vil, og hvilken ordfører de vil ha.

- Føler du deg trygg?

- Jeg føler meg ikke helt trygg, vi må forhandle først.  Men jeg ble gratulert av opposisjonen, så det ligger nok i lufta at vi får fire nye år. Det føles litt som julaften, som når du sitter og ser på pakka under treet, men ikke vet helt hva som er inni den ennå. Men har Arbeiderpartiet med sine 13 mandater fått en veldig sterk og god gruppe, så dette har vi alle grunner til å være fornøyde med.

Frykter lav velgdeltakelse i Risør

Lunden er derimot bekymret for det som kan se ut til å være et valg med valgdeltakelse på under 60 prosent.

- Hvis tallet stemmer er det bekymringsfullt. Jeg har jo selv lagt opp til en samarbeidende og rund tone, og det kan hende at dette har ført til at velgerne synes vi fremstår som for like, og derfor ikke har følt behov for å avgi sin stemme. Samtidig er det ikke min oppgave som sittende ordfører å angripe noen, det er opposisjonen som må komme med eventuell kritikk. Men lav valgdeltakelse må vi ta på kollektivt alvor, sier Lunden før han forsvinner videre inn på Peterhead Bar for å feire med sine partikolleger.

Artikkeltags