En viktig avklaring i Gjerstadpolitikken

HØYRES ORDFØRERKANDIDAT: Rune Hagestrand skriver i dette innlegget at "vedrørende hestehandling og fagfolk, så er det liten tvil om at de aller fleste partier kommer til kort i forhold til Senterpartiet". Les resten under.

HØYRES ORDFØRERKANDIDAT: Rune Hagestrand skriver i dette innlegget at "vedrørende hestehandling og fagfolk, så er det liten tvil om at de aller fleste partier kommer til kort i forhold til Senterpartiet". Les resten under.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De fire gjenværende ikke-sosialistiske partiene i Gjerstad har med sitt utspill til Senterpartiet fått avklart de politiske blokkene i god tid før valget.

DEL

Valg 2015Dette skaper forutsigbarhet for alle som ønsker å bruke sin stemmerett den 14. september. Nå vil valget stå mellom den sosialistiske og den ikke-sosialistiske siden. Den blokken som får størst oppslutning vil styre Gjerstad videre de neste fire årene.

Politisk grunnsyn kan avgjøre lokalvalget
Årets lokalvalg kan i større grad enn tidligere bli et verdivalg der politisk grunnsyn vil ha betydning for hvilket parti man skal stemme på. Sosialismen har som hovedmål om at alle mennesker skal plasseres i samme bås slik at ingen skal kunne skille seg ut, og man ønsker å bygge samfunnet ovenfra og ned, med minst mulig privat innflytelse. I Høyre ønsker vi mer valgfrihet og forenkling, med muligheter for alle, slik at folk i større grad skal kunne gjøre egne valg og samtidig ta ansvar for sine egne liv. Staten skal bidra når enkeltmennesket og familien ikke er i stand til å ivareta egne velferdsoppgaver, ikke erstatte den velferd vi kan skape selv.

Selv i lokalpolitikken er det en ideologi og grunntanke som ligger bak kandidatenes valg av politisk parti. Kanskje bortsett fra Senterpartiet i Gjerstad som tydeligvis ønsker å være fristilt ethvert politisk ideologisk grunnsyn, men hopper dit partiet kan oppnå posisjoner. Det er for meg et paradoks å se hvor enstemmig partiet plutselig ble med Arbeiderpartiet etter å ha vært deres politiske motstander i Gjerstad i 30 år. Hestehandelen etter forrige valg, der SP fikk ordføreren, har tydeligvis også hatt en kostnadsside.

Årets hestehandling er avlyst
Vedr. hestehandling og fagfolk, så er det liten tvil om at de aller fleste partier kommer til kort i forhold til Senterpartiet. Spillereglene er imidlertid endret for årets valg. Hestehandlingen etter valget 2015 i Gjerstad er avlyst. Velgerne skal denne gang få det de ber om. Vi er klar over at vi med dette satser høyt, men om man vil få til noe her i livet må man av og til våge å satse. Det er forsvinnende lite som blir til av seg selv.

Gjerstad skal bli en JA-kommune!
Jeg gleder meg til en spennende valgkamp, der vi i Høyre kommer til å sette fokus på hva vi har tenkt å gjøre, ikke hvor vi mener våre motstandere har feilet, uansett hvor fristende det måtte være. Gjerstad Høyre har et bredt og godt utvalg av engasjerte listekandidater, som vil bidra med nye ideer og bedre løsninger for Gjerstads framtid. Vi vil fokusere på positivitet og gjennomføringsevne. Høyre vil at Gjerstad skal bli en JA-kommune! Det som har skjedd eller ikke skjedd de fire siste årene får velgerne selv vurdere betydningen av når stemmeseddelen legges i valgurnen 14. september.

Sosialismen har som hovedmål om at alle mennesker skal plasseres i samme bås slik at ingen skal kunne skille seg ut

Artikkeltags