Gjerstads "House of cards"

Det ble trøstespising i stedet for kakefeiring på Høyres valgvake i Gjerstad. Men, nå er partiet offensive med tanke på forhandlingene om posisjoner.

Det ble trøstespising i stedet for kakefeiring på Høyres valgvake i Gjerstad. Men, nå er partiet offensive med tanke på forhandlingene om posisjoner.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Den politiske maktkampen i Gjerstad fortsetter med uforminsket styrke. For selv om Høyre ble en av valgets tapere i bygda, sier Rune Hagestrand at de jobber videre for å få størst mulig påvirkning i kommunestyret.

- Vi må bare akseptere nederlaget, men det er fortsatt åpent om hvem som blir ordfører, sier Hagestrand.

Han ser på den politiske situasjonen i Gjerstad som høyst uavklart, og avviser ikke at Høyre er villig til å gi Senterpartiet ordføreren for å komme posisjon selv.

- Det er blant tingene vi nå skal diskutere. Sp er på vippen, og med Ap som større enn seg på den ene siden og den borgerlige blokken som større enn seg på den andre siden, er dette en litt kinkig situasjon. Vi må se hva som kan gi det beste resultatet basert på valgresultatet, sier høyremannen.

Mitt oppe i all tankegangen om det videre arbeidet, er det også en tydelig skuffelse å spore hos mannen som helst skulle møtte denne tirsdagen som ny Gjerstad-ordfører.

- Klart jeg er litt skuffet, jeg hadde trodd at Gjerstads innbyggere ønsket noe mer kreative tanker enn det som har vært vist de siste fire årene. Når ikke så er tilfelle er det bare å bøye seg i støvet og gratulere AP og SP med et godt resultat, sier Rune Hagestrand.

-

Artikkeltags