Disse kom inn i Gjerstad

Kjell Trygve Grunnsvoll kunne informere sine egne i Senterpartiet om at de ikke mistet noen representanter i kommunestyret.

Kjell Trygve Grunnsvoll kunne informere sine egne i Senterpartiet om at de ikke mistet noen representanter i kommunestyret.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En siste fintelling ga ytterligere vekst i tallene for både Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Gjerstad. Her er oversikten på hvem som sitter i kommunestyret i Gjerstad de kommende fire årene:

Arbeiderpartiet økte sin oppslutning med 3,3 prosentpoeng til 33,2 prosent, og beholdt seks mandater: Inger Løite, Egil Haugland, Bård Nylund, Håkon Sundsli, Knut Hagelia og Albert Nævestad.

Senterpartiet var partiet med størst vekst, og økte med hele 6,8 prosentpoeng til 30 prosent. Det gjorde at også de beholdt fem mandater: Kjell Trygve Grunnsvoll, Knut Erik Ulltveit, Marie Bakka, Gro Christensen og Kåre Dalane.

Høyre var valgets store taper med en nedgang på 7,5 prosentpoeng til 20,8 prosent. De mistet dermed to mandater og er nede i fire: Rune Hagestrand, May Yvonne Hjellevik, Steinar Pedersen og Morten Sverre Presthagen.

Kristelig Folkeparti økte sin oppslutning med 1,2 prosentpoeng til 6,8 prosent. Beholder sitt ene mandat: Edny Øybekk.

Fremskrittspariet gikk ned 2,5 prosentpoeng til 5,3 prosent, og mistet ett mandat. Sitter fortsatt i kommunestyret med Halvard Skaaland.

Venstre gikk tilbake med 0,8 prosentpoeng til 3,9, og mistet sitt ene mandat og er dermed ute av kommunestyret for de kommende fire årene.

Artikkeltags