-Klart jeg ønsker arbeidsplasser velkommen

Christian Ellingsgård mener at AAB ikke øt rettferdighet i siteringen etter AAB-debatten på fredag. -Klart jeg ønsker arbeidsplasser i Risør, sier han. Til venstre for Elllingsgård sitter 3. kandidat for KrF, Steinar Johansen.

Christian Ellingsgård mener at AAB ikke øt rettferdighet i siteringen etter AAB-debatten på fredag. -Klart jeg ønsker arbeidsplasser i Risør, sier han. Til venstre for Elllingsgård sitter 3. kandidat for KrF, Steinar Johansen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det var under fredagens AAB-debatt på Cocktailfabrikken at Christian Ellingsgård, fra Miljøpartiet de grønne (MDG), uttalte at kommunen ikke burde satse ytterligere på billige tomter og arbeidsplasser, samtidig som han seinere i debatten sa at arbeidsplasser var viktig for han og partiet, noe AAB siterte han på.

Ellingsgård kommenterte i saken på vår nettside at han følte seg systematisk feilsitert, og at dette ikke var det han mente.

Til AAB utdyper han sitt resonnement med at partiet ønsker en mer variert satsing på arbeidsplasser, en den øvrige etablerte politiske sfæren.

- I en stedsanalyse vi foretok på UiA for en stund tilbake, stilte vi spørsmålet "hvorfor flytter man til Risør?". Våre funn der var at det ikke var på grunn av noen karriereplan, men heller et livsstils-valg, sier Ellingsgård om en undersøkelse han selv var med på å få laget.

-Det syntes vi er veldig interessant. Om man da tilpasser næringssatsingen mot de gruppene som faktisk er truenes å flytte til Risør, så åpner man for helt nye muligheter, mener han.

Ellingsgård mener øvrige partier ser for konservativt på mulighetene.

-Det de øvrige partienes strategi på næring er egentlig bare én medisin. Kom til oss og få billige tomter, så kan du lage en bedrift. Alle norske kommuner, nærmest, har billige tomter. Vår visjon er å se det på en annen måte, sier han.

Rettede tiltak

Ellingsgård adresserte også den store arbeidsledigheten i kommunen under debatten, og mener at kommunen bør ha målretta tiltak mot alle dem som går og vil bli ledige.

- Ser vi utviklingen på arbeidsledigheten i Risør så er det lurt å posisjonere seg, og kanskje etablere en arbeidsmarkedsbedrift, introduserte Ellingsgård under debatten.

En slik bedrift kan være et samarbeid mellom kommune og NAV, og vil kunne være en sentral for å løse ulike utfordringer man tillegger oppgaven. Samtidig som folk, som er blitt arbeidsledige, har et sted å gå og kan yte et en oppgave i samfunnet. Og heve en lønn, forklarer Ellingsgård.

- Der kan man ta grep om problemer i kommunen som kanskje ikke har sin løsning i kommersiell drift. Som for eksempel å bygge og drifte badebåter, holde skolehager i gang eller parkoppgaver og lignende. Det er uendelig mange oppgaver som kan favnes i en slik bedrift, og mulighetene til å gjøre det, den ernå, mener andrekandidaten på MDG.

- I tillegg kan en slik bedrift fungere som en inkubator for nye bedrifter i langt bedre grad enn "ungt entreprenørskap"-ordningen i dag kan, mener vi.

Fra statlig hold er det nemlig satsing på slike bedrifter, sier han.

-Det er bevilget halvannen milliard til slike tiltak nå, og Arbeiderpartiet sentralt sier at de vil hive på enda mer. Samtidig varsler alle et grønt skifte. Hadde Risør laget en arbeidsmarkedsbedrift, tuftet på moderne, grønne og kulturbasert grunnlag, kunne man få løst viktige samfunnsoppgaver. Samtidig kunne vi sluppet mye av arbeidsledigheten i Risør, og da særlig hos unge, som er så ødeleggende for kommuneøkonomien.

Vet ikke hva det vil koste

Prosjektet kan til og med være besparende for kommunen.

-Flere oppgaver som kommunen har i dag kunne vært realisert igjennom et slikt prosjekt.

Hva skal et slikt prosjekt koste for Risør?

-Jeg har ikke noen tall på det i dag, men jeg føler meg ganske trygg på at det ikke behøver å koste mer enn det kommunen just spyttet inn i Risør By AS, avslutter han.

Artikkeltags