-Valgets egentlige vinnere

Valgets egentlige vinnere? Det kaller de seg selv, trekløveret fra KrF, som nå skal i forhandlinger om maktkabalen i Risør. Fra venstre Steinar Johansen, Lill Jorunn Larsen og Bjørn Helge Dahle.

Valgets egentlige vinnere? Det kaller de seg selv, trekløveret fra KrF, som nå skal i forhandlinger om maktkabalen i Risør. Fra venstre Steinar Johansen, Lill Jorunn Larsen og Bjørn Helge Dahle.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Blandede følelser preget Brygga rundt midnatt da de endelige resultatene fra partistemmene var ferdig talt.

Dag Jørgen Hveem er blant de fornøyde. Hans parti, Venstre, går frem på valgresultatet, og de øker bystyregruppa med en person.

-For det første så syntes jeg Venstre har gjort et veldig godt valg, og det sier vi oss veldig godt fornøyd med.

- Det er litt skuffende at man samlet sett på borgerlig side, med Høyre, Venstre og FrP, som kun får 12 representanter. Det er rett og slett litt i underkant, sier han.

Men kampen om vervene er fortsatt uavklart.

-Nå må vi diskutere, og da må vi snakke politikk. Skal vi ha et fundament i dette så må vi ha politikken i bunnen.

-Men velgerne har talt, og det skal vi ha stor respekt for, avslutter han.

-Veldig skuffet

Petter Emil Gundersen er dog ikke fornøyd med resultatet til hans parti Høyre, selv om partiet beholder antall representanter i bystyret.

-Jeg må bare si det som det er, jeg er veldig skuffa.  Jeg syntes vi har kjørt en lang og god valgkamp, men det gikk altså ikke veien, sier han.

-Men som politisk aktiv, så er kanskje den største skuffelsen den lave valgdeltagelsen i Risør, sier høyrepolitikeren som har vært politisk aktiv i en årrekke.

-Vi er vinnerne

Rett på utsiden av restauranten langs havna står dog et trekløver som virkelig er fornøyde med valgresultatet. KrF beholder posisjonen de har i bystyret med to representanter, men gleden bunner ut i at med et slikt resultat vil frieriene stå tett fremover.

-Det er vi som er valgets egentlige vinnere, sier førstekandidat Lill Jorunn Larsen.

Veien videre nå består av forhandlinger og hard tenking, sier toppkandidaten.

- Resultatet ble slik som vi lurte og håpte på at det ble, og selv om det ikke er helt talt opp enda, så beholder vi den posisjonen vi ønsket. Den skal vi nå gå videre med.

Forhandlingene mellom de forskjellige partiene begynner i morgen.

Artikkeltags