Siste innspurt på torvet

Venstre var selvsagt, som alle andre partier, på torvet i dag med sin stand. Fra venstre Åse Fjellstad, Espen H. Henriksen, Sara Sægrov Ruud, ordørerkandidat Dag Jørgen Hveem og Line Granjord Paulsen.

Venstre var selvsagt, som alle andre partier, på torvet i dag med sin stand. Fra venstre Åse Fjellstad, Espen H. Henriksen, Sara Sægrov Ruud, ordørerkandidat Dag Jørgen Hveem og Line Granjord Paulsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det er bare et lite døgn til valglokalene i Risør sentrum åpner. Alle partiene som stiller liste til valget troppet i dag opp på torvet med en sak for øyet; kapre de siste tvilerne som lusker rundt hjørnene.

Det var vanskelig å si om det var høyre-, venstre- eller østa-vind som dro i partibannerne på torvet i dag. De fleste partiene hadde tjoret sine teltkonstruksjoner i ett eller annet kommunalt ankerpunkt, være seg lyktestolper, blomsterkasser eller benker. Men selv om vinden herjet og det var kald, var det fargerikt på torvet. Både rødt, gult og grønt.... og en haug med blått!

Høyre var partiet som kanskje hadde mobilisert mest til innspurtslørdagen. Hele 15 blåkledde hadde klumpet seg sammen i ved bussholdeplassen, og partiet lovte bort lapskaus til de som våget seg inn å torvområdet.

- Vi går av med seieren her i dag, ler Viggo Larsen, som er avtroppende gruppeleder for Høyre.

Selv om stands er noe mange skygger unna, mener Larsen at det er viktig å være der.

- Det er viktig å være tilstede her, men det ikke så mye folk som kommer innom torget. Derfor løper vi heller etter de vi ser, sier Larsen.

Litt her og der

Arbeiderpartiets representanter var nok like mange som Høyre, men hadde valgt å spredd seg utover hele kommunen.

-Vi har stand både på Søndeled, på Frydendal, på Rema og mange andre steder i dag, forteller Ole Henrik Grønn som står på stand på torvet.

-Vi har hatt noen stykk innom vår stand, som gjerne vil ha partiprogram og lista vår. Men det viktigste er å være her. Om vi ikke er her, så legger folk merke til det, sa han.

Men at folk skygger banen når valgkampen står på for fullt er ikke et helt ukjent fenomen for Ap-politikeren som både har drevet valgkamp i Risør og i hjemfylket Østfold.

-Når man ser eldre damer med rullator går lange omveier for å slippe å gå innom, da vet du at det er valgkamp, ler listekandidaten.

Hyggelig på stand

Miljøpartiet De Grønne stilte med Christian Ellingsgård og Iren Aas på torvet. Ellingsgård gruet seg litt til å stå på stand, men syntes at opplevelsen har vært fint.

- Det å stå på stand er langt hyggeligere enn man skulle tro. Veldig mange er jo nysgjerrig på partiet vårt, men det beste av alt syntes jeg er det faktum at jeg har truffet masse hyggelige folk, særlig andre politikere. Det å treffe en så utrolig hyggelig kar som Magnus Kittelsen (toppkandidaten i FrP, journ. anm.), så får jeg litt nye perspektiver på ting, sa han.

Også FrPs toppkandidat, Magnus Stø Kittelsen, innrømmer at det er skrint mellom besøkende på stand.

- Jeg ser det at folk går lange veier utenom tovet i dag. Det er stort sett politikere på torvet i dag.

- Jeg tror nok folk begynner å bli lei av hele valgprosessen, sa han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken