Ap og Sp vinnerne i Gjerstad

Kjell Trygve Grunnsvoll viser fram tallene fra de som har stemt denne mandagen til Inger Løite.

Kjell Trygve Grunnsvoll viser fram tallene fra de som har stemt denne mandagen til Inger Løite.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Klokken 22 var alle stemmene for lokalvalget i Gjerstad ferdig talt, og tendensen fra forhåndsstemmene holdt stikk. Dermed kan både Arbeiderpartiet og Senterpartiet slå fast at de har gjort et godt valg.

- Det gleder vi oss over. Hadde mistanke om at det kunne bli jevnt, men hadde kanskje trodd det skulle bli jevnere mellom alle de tre partiene. Så jeg er litt overrasket over at Høyre gjør et så dårlig valg, sier Inger Løite (Ap).

Den store spenneningen gjaldt etter hvert hvem av de to partiene Ap og Sp som ble størst, dette med tanke på hvem som skal sitte som ordfører i Gjerstad de neste fire årene.

I følge de tallene Aust-Agder Blad har hatt tilgang til havner Arbeiderpartiet foran med forholdsvis god margin.

- I dag har jeg virkelig kjent på det. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så spent. Bygd seg opp gjennom valgkampen og toppet seg i dag.

Etter hvert viste det seg at Arbeiderpartiet endte opp som største partiet. Kjell Trygve Grunnsvoll (Sp)er likevel veldig godt fornøyd med valget.

- Senterpartiet har gått fram i forhold til for fire år siden, så jeg er veldig godt fornøyd. Velgerne har applaudert oss med et godt arbeid. At vi puster Arbeiderpartiet i nakken er også morsomt. En kjempegjeng som har gjort et kjempegodt arbeid i valgkampen, Grunnsvoll.

Men, å gi noen signaler tilbake til et parti som lovet Sp ordføreren om de ble størst, vil Grunnsvoll fortsatt ikke gjøre.

- Vi skal i samtaler, så skal vi ta det derfra. Nå er vi ferdig med en krevende valgkamp. Nå skal vi feire valgresultatet, så skal vi ta arbeidet videre. Oddvar Voie Eikeland er leder i forhandlingsutvalget, og det får bli han som uttaler seg om disse tingene videre.

Grunnsvoll kan heller ikke si noe om når det blir klart hvem som blir ordfører i Gjerstad.

- Det får ta den tiden det trenger.

Løite har sagt at det for hennes del er nå eller aldri i forhold til å bli ordfører. Et resultat som viser at Arbeiderpartiet fortsatt er største parti i bygda, mener hun taler til hennes fordel-

- Vi har vært klare på at ved et fortsatt samarbeid skal det største partiet ha ordføreren. Vi har også vært klare på at vi ønsker et fortsatt samarbeid, selv om vi ikke er forpliktet til det, sier Inger Løite.

- Det er ingen forandring i hva jeg sa tidligere i kveld. Vi holder oss nøytral, og har et forhandlingsutvalg som vil jobbe ut fra de resultatene som foreligger, sier Kjelle Trygve Grunnsvoll.

Artikkeltags