Ikke kutt over hele fjøla

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I lørdagens AAB-oppslag står det at Venstre vil kutte kommunens utgifter «over hele fjøla». Det har jeg ikke sagt. Og selvsagt heller ikke ment. Ostehøvel er ikke noe godt kuttredskap.

For å frigjøre penger til gode formål, må imidlertid den kommunale driften effektiviseres. Rådmannen har selv gjennom årene påpekt behov for effektivisering og tilpasninger for å utnytte ressursene bedre. Dette forutsetter økt satsing på kompetanseutvikling, noe Venstre vil prioritere.

Hvor potensialet for effektivisering er størst, er noe vi må finne ut av i tett samarbeid med rådmannen og tillitsvalgte. Eksempelvis drives omsorgsenheten svært effektivt. Det vi kan gjøre her, er å fortsette og forsterke arbeidet som er i gang med trygghetsteknologi for å øke brukernes trygghet og selvstendighet. Ikke for å kutte, men for å frigjøre ressurser til «varme hender» der det trengs mest.

Venstre mener kommunen bør ha færre kommunale toppledere og færre enheter (og enhetsledere) med større ansvarsområder enn i dag, som en del av effektiviseringen. Politikerne har ansvaret for dagens organisering – og ansvar for å gjøre endringer når vi ser behov for det. Vellykkede endringer forutsetter politisk forutsigbarhet og tydelighet på hva kommunen og administrasjonen skal bruke tid på og ikke bruke tid på. Det vil Venstre medvirke til.

Næringsutvikling og flere arbeidsplasser er et område som skal prioriteres, hos flere enn kommunens dyktige næringssjef.

Ostehøvel er ikke noe godt kuttredskap.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken