Kan ikke si når strømmen kommer tilbake

SØGNE 20070225
Det store snøfallet i Søgne har sørget for strømbrudd for enkelte husstander. Her ved Ålo i Søgne kommune.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

SØGNE 20070225 Det store snøfallet i Søgne har sørget for strømbrudd for enkelte husstander. Her ved Ålo i Søgne kommune. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Noen steder i kommunen har strømmen nå vært borte i det som nærmer seg et døgn. Men Agder Energi vil ikke gi noen lovnader på når strømmen kan komme tilbake.

DEL

-Vi er smertelig klar over at mange har vært uten strøm lenge nå, men vi gjør alt vi kan for at feilene skal bli funnet og rettet, forteller direktør for samfunnskontakt hos Agder Energi, Unni Farestveit.

- Det som har skjedd i distriktet rundt Risør er at uværet har forårsaket mange feil i samme nett. Det betyr at man har måttet gjøre flere reparasjoner på samme linje, og da tar det veldig lang tid.  Det samme har vært situasjonen for våre reservenett, som da ikke kunne brukes, sier hun.

I dag har Agder Energi vært ute med helikopter for å finne stedene hvor feilen har skjedd.

- For Risørs del har vi lokalisert hvilke feil som gjelder og vi har mannskaper ute nå for å feilrette.

Men Farestveit vil ikke si noe om når strømmen kan komme tilbake.

- Det kan jeg ikke si med noen form for sikkerhet. Utgangspunktet er at det skal være tilbake så fort som mulig, sier hun.

Godt nok utstyr?

- Det har jo vært et uvær de siste dagene, men visse vil påstå at det ikke har vært veldig mye verre enn hva man bør forvente av en sørlandsk vinter. Er utstyret deres ikke godt nok til å takle dette?

- Enkelte steder har det kommet veldig mye snø, oppimot en meter. Med slike mengder nedbør, is og kraftig vind så opplever vi at flere steder at mastene våre rett og slett knekker. Eller grantrær på nærmere 25 meter har falt over ende, og ned på våre linjer. At det tar tid å få rettet opp i dette, henger sammen med at det tar tid for mannskapene å komme seg frem til alle stedene.

For Risørs del har ikke bare strømmen vært borte. Det har i lengre perioder ikke vært mulig å kommunisere via verken mobiltelefoni eller fasttelefoner, og internett har også vært nede hos mange.

- Det er en svært beklagelig situasjon, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken