Nesten 8000 uten strøm - igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Agder Energi har værgudene mot seg, og har igjen tusenvis av kunder som må tilbringe lørdagen i mørket.

DEL

Det kommer frem på Agder Energi Nett sine nettsider.

Problemene har derimot ikke rammet vårt distrikt enda, og de nærmeste områdene der leverandøren nå opplever brudd i tjenestene er mellom Åmli og Vegårshei, der noen hundre sitter uten strøm.

For noen dager siden var det en tilsvarende krise, og flere tusen satt uten tilgang på elektrisitet. Selskapet hadde knapt fått hodet over vannet før nye snøfall og tilhørende uvær sørget for at strømmen datt ut hos abonnentene igjen.

Blir værre

Nå forteller nettleverandøren at utsiktene for bedring ikke ser lovende ut.

- Værprognosene for de neste dagene tilsier at feilsituasjonen kan vedvare, skriver de i en oppdatering lørdag ettermiddag, før de forsetter:

- Vi anbefaler kundene å forberede seg på strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen og lignende. Dersom noen av våre kunder trenger hjelp til dette må de kontakte kommunen.

Kan ta tid

Det er, ikke uventet, været som får skylden.

- Det har oppstått nye strømbrudd som følge av mer nedbør og allerede snøtunge trær som velter på linjene. Begge fylkene er berørt, og de nye strømbruddene har rammet mange av de samme områdene som tidligere denne uken. Slik feilsituasjonen er kan det ta tid før kundene får strømmen tilbake. 

Selskapet har alle mann på dekk, men oppgavene er store:

- Agder Energi Nett opprettholder full beredskap gjennom helgen og henter inn ytterligere ressurser. Linjeryddere og montører jobber på spreng med å få oversikt over feil og utbedre feilene. De melder om mye snø, knekte trær og utfordrende fremkommelighet. Det betyr at feilrettingsarbeidet vil ta tid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken