Ikke ring politiet angående naturskader

Illustrasjonsfoto av regn som ødela vei på Randvik for flere år siden. Den gang kunne man rapportere om det til politiet, nå må man kontakte Landbruksdirektoratet direkte.

Illustrasjonsfoto av regn som ødela vei på Randvik for flere år siden. Den gang kunne man rapportere om det til politiet, nå må man kontakte Landbruksdirektoratet direkte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dokumentasjon må sendes direkte til Landsbruksdirektoratet.

DEL

– I dag har tre personer ringt om tre ulike veier i Gjerstad som er vasket ut av vannet. Bekker har gravd ut private gårdsveier, sier politistasjonssjef Odd Holum tidlig mandag ettermiddag.

Han forklarer at tidligere var det opp til politiet å håndtere meldinger om naturskader, men det ansvaret ble de fratatt 1. januar 2017. Siden da har det vært Landsbruksdirektoratet som direkte tar imot dokumentasjon av naturskader.

– Det er fortsatt noen som tror at vi jobber med det, og da ringer de hit, sier Holum, og forklarer at erstatningsordningen gjelder alt som ikke er hus, hage og gårdstun –som dekkes av ordinære forsikringer.

Dette er tydelig et problem andre steder også, for Agder politidistrikt la ut en sentral melding om naturskadeordningen mandag ettermiddag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken