Nå kommer plussgradene

LANGTIDSVARSEL: Denne uken starter med minusgrader og snø, så kommer lavtrykket og plussgradene flere steder. Foto: Ola Solvang (Avisa Nordland)

LANGTIDSVARSEL: Denne uken starter med minusgrader og snø, så kommer lavtrykket og plussgradene flere steder. Foto: Ola Solvang (Avisa Nordland)

Av

Nedbør og plussgrader vil dominere værbildet utover uken.

DEL

Uken startet med snø, regn og vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge. I løpet av mandagen var det glatt mange steder, og det førte til trafikkulykker over hele landet. Prognosene utover uka er imidlertid langt mer positive for trafikantene.

– Utover uken roer det seg ned. Det vil bli lettere å ferdes på veiene. Fra og med tirsdag kommer klarværet. Det blir oppholdsvær og mye sol mange steder sørpå. sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til Nettavisen.

– Et kraftig lavtrykk mot helgen vil gi nedbør, men også flere plussgrader, forteller Escobar Løvdahl.

Yr.no melder om temperaturer oppimot sju grader på Vestlandet, og noen få plussgrader på Østlandet og i Midt-Norge.

I Risør er det meldt plussgrader fra onsdag, i Gjerstad fra fredag.  I helga vil temperaturene ligge på plussiden, og det er ventet mer regn.

Iskaldt i Nord

I Nord-Norge vil det fortsette å være ganske kaldt i indre strøk.

– Det var 35 til 38 minusgrader i indre strøk av Troms og Finnmark på mandag. Prognosene viser at det blir like kaldt på tirsdag og fortsatt kaldt utover uka, forteller Escobar Løvdahl.

Vindforholdene vil derimot ikke gjøre kulden mer bitende utover uken.

– Det blir stedvis snø i Troms og Finnmark, men det blir rolige vindforhold. Det kan fortsatt bli lokal ising på fartøy da, sier statsmeteorologen.

Artikkeltags