Kolonnekjøring på fjelloverganger - Sørlandsbanen er stengt

Slik ser nedbørskartet for sørvest-Norge ut fredag morgen.

Slik ser nedbørskartet for sørvest-Norge ut fredag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snøtunge trær stanser trafikken på Sørlandsbanen. På flere fjelloverganger er det kolonnekjøring på grunn av uvær.

DEL

– Dette er ingen heldig situasjon på årets travleste reisedag for NSB, sier pressevakt Nina Schage i NSB til Nettavisen om problemene på Sørlandsbanen.

Ved 08-tiden fredag morgen hadde problemene rammet anslagsvis 500 passasjerer, men i løpet av dagen kan flere tusen bli berørt. NSB anslår at det er rundt 3000 reisende som har tenkt å ta Sørlandsbanen fredag.

Tung snø laver ned og har ført til full stans i trafikken mellom Gjerstad og Kristiansand.

– Vi vet ikke hvor lenge dette vil vedvare. Det er veldig tung snø som gjør at busker og trær bøyer seg mot kjøreledningene, sier Schage til Nettavisen.

Setter opp buss for tog

Det settes opp buss for tog på de berørte strekningene.

– Så langt har dette gått greit, men de reisende må belage seg på forsinkelser i dag, sier Schage.

Se trafikkmeldinger fra Bane NOR på banenor.no

Bane NOR opplyser på sine nettsider klokka 07.29 at Sørlandsbanen er stengt mellom Kristiansand og Gjerstad på grunn av vanskelige værforhold.

Berørte linjer er NSB regiontog mellom Oslo S og Stavanger. Til Nettavisen opplyser NSB at også et morgentog fra Oslo S ble innstilt.

Uvær i fjellet

På fjellet i Sør-Norge er det uvær.

På E134 over Haukelifjell og riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.

Sjekk din reiserute på vegvesen.no

– Kritisk for juletrafikken

NSB organiserer alternativ transport for de reisende som rammes av problemene på Sørlandsbanen:

– Dette er kritisk for juletrafikken ettersom dette er den mest hektiske reisedagen i året, sier markeds- og kommunikasjonsleder Dag Brekkan i NSB Sør til NRK.

– Snøgrensen kryper nedover

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for vanskelige kjøreforhold i Agder og fjellet i Sør-Norge. For Agder er varselet at snøgrensen fredag kryper nedover, og det blir overgang fra regn til snø, etter hvert også på kysten. Varselet gjelder til og med lørdag.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

For fjellet i Sør-Norge er det ventet vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser på grunn kuling og lett snø og snøfokk, vesentlig i sørlige fjellområder.

Artikkeltags