Her blir det 23 grader til uka

BARE Å HOPPE I DET: Særlig onsdag blir det etter alt å dømme ekstra stas å besøke badeparadiset Sandåkerhølen i Gjerstad. (Illustrasjonsfoto)

BARE Å HOPPE I DET: Særlig onsdag blir det etter alt å dømme ekstra stas å besøke badeparadiset Sandåkerhølen i Gjerstad. (Illustrasjonsfoto)

Artikkelen er over 3 år gammel

Ta fram badetøyet - den plutselige sensommeren i Gjerstad og Risør er slett ikke over ennå.

DEL

Etter en sommer preget av både skiftende skydekke og plutselige regnbyger, er det mange som har gledet seg over ekstra godt vær i begynnelsen av september. Temperaturene har langt tett oppunder tjue grader i både Risør og Gjerstad, badevannet har vært oppsiktsvekkende digg og mulighetene for å nyte litt "indian summer" gode. Nå viser værmeldingen at moroa slett ikke er over ennå!

Finest blir det i Gjerstad

For Yr.no melder om mye sol i hele neste uke og temperaturer helt opp i nitten grader i Risør. I Gjerstad blir det enda varmere - med onsdag som foreløpig varslet høydepunkt. Da skal det bli strålende sol og 23 grader, melder værtjenesten.

Dette betyr "indian summer"

Store norske leksikon forklarer uttrykket slik:

Indian summer, sommervær som opptrer etter at høsten har satt inn. Betegnelsen synes å stamme fra USA og ha sin bakgrunn i indianernes utnyttelse av høstens godværsperioder for å samle vinterforråd. Altweibersommer, allehelgensommer, St. Martins sommer m.fl. er europeiske betegnelser på fenomenet. I Sverige snakkes om brittsommer (etter St. Brigittas dag, 7. oktober), i Norge om husmannssommer fordi den ble nyttet av husmannen til eget innhøstningsarbeid.

Slike perioder er preget av nesten skyfritt, gjerne litt disig vær med lokal morgentåke over land. Opptrer hos oss gjerne i september eller første del av oktober.

Husker du disse bildene?

Husk å nyte sol og varme så lenge som mulig og så mye du kan! Så blir det veldig spennende å se hvordan vinteren blir i år - kanskje vi får like mye snø som i 2010? Husker du? Sjekk disse 213 bildene fra den uformglemmelige snøvinteren.

Artikkeltags