NTB: Nedbør og vind gir vanskelige kjøreforhold

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

DEL

I Risør og Gjerstad er det foreløpig ikke meldt om store trafikale problemer, men Meterologisk Institutt har gått ut med OBS-varsel for hele Agder og Telemark. Flere andre steder i landet har det vært utforkjøringer i natt.

– Det er ventet lokalt mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland og Sunnhordland. I tillegg blir det mye vind med kraftige vindkast i fjellet på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Også Østlandet og Sørlandet vil oppleve kraftig nedbør i form av snø og regn.

Utforkjøringer

Allerede natt til onsdag førte glatte veier til trafikale utfordringer, blant annet på E39 i Vest-Agder. Politiet i Agder melder også om glatte veier på E18 mellom Grimstad og Arendal.

Det var utforkjøringer både i Telemark og Rogaland, opplyser politiet. Det er ikke meldt om personskader.

I morgentimene opplyser Vegtrafikksentralen at store deler av veiene på Sørlandet har varierende kjøreforhold på grunn av snø og sludd som legger seg i veibanen.

– Vi har kalt ut alt av mannskap og har biler på alle veier som kan brøytes og tar imot henvendelser fra publikum, sier trafikkoperatør Andreas Larsen til NTB klokken 5.15.

Stengte fjelloverganger

Larsen anbefaler folk som ikke må ut på veiene, å holde seg inne.

– Jeg ville nok drøyd butikkturen litt. Men hvis du må ut og kjøre, vær oppmerksom, vis hensyn til andre trafikanter og kjør etter forholdene, sier Larsen.

I vest gjør uvær at riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, mens det er kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn.

– E134 over Haukelifjell er helt stengt, sier Larsen.

SLIK LYDER DAGENS VARSEL FRA YR

Onsdag ettermiddag og kveld vanskelige kjøreforhold pga nedbør som fryser på bakken samt våt snø i vegbanen.

Tidslinje onsdag 22. november 2017 kl 14:00 Faren øker

Ukjent sluttidspunkt Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. Det er nødvendig å være skodd etter forholdene.

Vurder behov for forebyggende tiltak.

Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.

Artikkeltags