Vil ikke stanse veiarbeidet ved Tvedestrand

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf) vil ha fortgang i utbyggingen av E18. Han mener at skal Risør og Gjerstad sikres en raskest mulig utbygging, så må det skje via regjeringens varslede veiseselskap-satsing. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf) vil ha fortgang i utbyggingen av E18. Han mener at skal Risør og Gjerstad sikres en raskest mulig utbygging, så må det skje via regjeringens varslede veiseselskap-satsing. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf) vil ha fortgang i veisatsingen på E18. Så snart veistrekningen Arendal - Tvedestrand er ferdig i 2018, vil Ropstad ha fokus på veien videre til Risør og Gjerstad og til fylkesgrensa.

Selv om stortingsrepresentanten er i noenlunde samme leie som veimyndighetene i Aust-Agder, så er det ikke via national transportplan (NTP) Ropstad vil ha veien utbedret. Han vil ha E18-utbyggingen med i det varslede og tilsynelatende nært forestående veiselskapet til regjeringen.

Raskere utbygging

- Veiselskapet er lovet å være på plass ila kort tid av regjeringen. Det skal ha ansvar for større riksveier og da vil E18 være naturlig, sier stortingsrepresentanten til Aust Agder Blad.

Om veiselskapet kommer på beina mener Ropstad at en utbygging kan skje raskere enn det kan i nåværende regime.

- I veiselskapet vil de gjøre helhetlig planlegging og foreta utbygging så raskt som mulig - ikke gjennom årlige bevilgninger i budsjettene. Det betyr at vi kan snike foran den tradisjonelle køen i nasjonal transportplan, sier han.

Må ikke glemme østregionen

Ropstad mener mye godt arbeid er lagt ned i veisatsingen i Agder de siste åra, men minner om at man ikke må glemme den siste veibiten mot fylkesgrensa før man kan si seg helt fornøyd.

-Vi har hatt et godt og tverrpolitisk press på å få bygd ut Tvedestrand - Arendal. Nå har vi lykkes med å flytte frem prosjektet og nå er midlene endelig på plass, og byggestart nærmer seg raskt, sier han.

-Men i denne kampen har vi ikke kjørt et parallelt arbeid for å få til resten av E18 med. Det har vi alle jobbet for lite med.

-Det betyr at planene ikke ligger klare. KrF lovet å løfte dette strekket før valget, og den mest effektive måten vil være gjennom veiselskapet, mener han.

Realistisk at arbeidet starter om 3 år

Ropstad tror det er realistisk at mannskapet som jobber med veistykket Arendal – Tvedestrand kan fortsette å jobbe østover mot Risør og Gjerstad. Arendal – Tvedestrand er estimert ferdig i 2018. KrF-representanten er dog ganske trygg på at om det skal skje via NTP, så vil det ta lang mye lengre tid.

-Alternativet til at veiselskapet bygger det ut er jo at det kommer inn i neste transportplan, som vil gjelde for perioden 2018-2027. Da er faren stor for at byggestart ikke kommer så tidlig som vi ønsker, sier stortingspolitikeren.

Artikkeltags