Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen til varierte Risør

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er hyggelig at byen er attraktiv for krefter som vil utvikle potensialet for vekst. Det er lett å forstå at det kompakte småsamfunn har sine fortrinn og at flere derfor kan tenke seg å bo i Risør. Og det er tydelig at byens befolkning hilser ny satsing med velvillige tilrop. Nå viser utbygger planene for to boligblokker i Hasalen. Vi ser at formen på disse husene kan være noe inspirert av bebyggelsen lenger inn på Solsiden. Men det må da være mulig å kunne variere uttrykket litt på disse to bygningskroppene med respekt for Risørs anerkjente byvariasjon over et tema.

Den samme utfordringen var i hovedsak det det dreide seg om i den årelange debatten om utforming på Holmen. Mange er fornøyd med hva som skjer her. Jeg tenker imidlertid at øya ville tålt en ytterligere differensiering av byggestil og variasjon av funksjoner. Utbyggere har som naturlig er forventninger om å maksimere sine volumer for å gjøre best mulig forretning.

Det kan være at man i Hasalen vil kunne skape en bedre kvalitet og med det en ekstraverdi ved å unngå å tilby alt for monotone fasader på disse byggene. Det koster lite å gjennomføre et slikt grep. Byens politikere og bygningsmyndigheter bør be om å få se forskjellige forslag til varierte fasadeuttrykk på bebyggelsen. Da ville Hasalen kunne bli et sted, et velkommen til Risør og ikke en variant av en drabantby.

Kommentarer til denne saken