Hveem om partibyttet: Tror Line vil overholde sin «forpliktelse» overfor Venstre-velgerne

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dag Jørgen Hveem (V) kommenterer partibyttet til bystyrekollega.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Redaktøren reiser i lørdags-lederen en viktig prinsipiell problemstilling. Temaet er overgang fra ett parti til et annet i bystyreperioden med utgangspunkt i Venstre-representant Line G. Paulsens innmelding i Høyre.

Les også: Line sitter i bystyret for Venstre. Samtidig er hun medlem av et helt annet parti 

Redaktøren reiser spørsmålet: Stemmer hun for Venstres eller Høyres partiprogram? Jeg vil tro svaret er at Line vil overholde sin «forpliktelse» overfor Venstre-velgerne og stemme i overenstemmelse med Venstres program. Ut fra en sammenligning av Høyres og Venstres program, vil dette neppe by på noen store «valgets kvaler» for Line.

Dessuten er det mange ikke-programfestede saker til behandling, og her har verken Venstre eller Høyre tradisjon for å gjøre forsøk på bruk av partipisk. 

- Helst sett det ugjort

Noe stort problem utgjør Lines partibytte ikke, selv om Venstre helst hadde sett dette ugjort. På den annen side er det kanskje ikke så dumt at også bystyrerepresentanter viser sitt sanne (parti)ansikt.

Det hender tidvis at partiløse representanter stemmes inn fra et partis liste. Noen partier krever imidlertid at en listekandidat er partimedlem. Så vidt jeg forstår, gjelder dette Høyre. Det er ett år til nytt bystyre skal velges, og nominasjonsprosessene er så smått i gang. Line Paulsens partibytte synes dermed å varsle at hun har Høyre-ambisjoner – og kanskje også høyere ambisjoner (enn i dag).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken