– Vi som bor på Songe, i Risør kommune, har lyst til å gå på Songe skole

Av

Vi som bor på Songe, i Risør kommune, har lyst til å gå på Songe skole, skriver disse skoleelevene i dette brevet til Risør kommunes ordfører.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi som bor på Songe, i Risør kommune, har lyst til å gå på Songe skole!

Vi i 3. og 4. klasse på Songe skole har et spennende tema i samfunnsfag om dagen. Det heter demokrati og medborgerskap. Det handler om at flertallet bestemmer, og at alle skal bli hørt, også barna.

Derfor så skriver vi dette brevet til dere.

Vi som bor i Risør kommune har det fint på den skolen vi går på. Vi vil ikke flytte fra vennene våre, Vi føler vi hører hjemme her. Her vet lærerne hva vi klarer og kan. Vi vil IKKE miste de gode vennene våre! På Songe skole er det trygt å være. Her kjenner alle oss og er snille med oss.

På Søndeled skole kjenner vi nesten ingen. Det er lang skolevei så vi kan ikke sykle eller gå til skolen. Da kan det komme en lastebil å kjøre over oss! Ingen av de gode vennene våre er der og vi er redde for ikke å finne noen å leke med. Vi lærer best når vi er glade og har vennene våre rundt oss.

Vi synes det er dumt at det handler om penger. Det må jo handle om barna! Dere må jo høre med barna om hva de vil! Det er ikke fint å tvinge noen til å gå på en annen skole når de ikke vil.

Vi har lært om barnas rettigheter. Der står det:

  • 3: Til barnets beste - Handlinger som angår barn som foretas av myndigheter og organisasjoner skal først og fremst ta hensyn til barnets beste.
  • 12: Å si sin mening og bli hørt - Barnet har rett til å si sin mening i alt som vedrører det og barnets meninger skal tillegges vekt
  • 13: Få og gi informasjon - Barnet har rett til ytringsfrihet, til å søke, motta og spre informasjon og ideer av alle slag og på alle måter.

Vi har mange gode ideer og forslag. Kanskje dere skulle komme til oss så vi kan fortelle dere om de?

Dere er velkomne til oss på Songe skole!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken