Satte salgsrekord på nett i fjor

Vinmonopolet selger stadig mer alkohol via nettet.

Vinmonopolet selger stadig mer alkohol via nettet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nettsalget hos Vinmonopolet har økt med 190 prosent siden 2010. Flesteparten av varene hentes likevel i det lokale utsalget.

DEL

Vinmonopolet selger stadig mer alkohol via nettet. Begrensninger i alkoholloven gjør det imidlertid vanskelig for konkurrenter å selge via nettet.

Flest varer hentes lokalt

I fjor satte nettbutikken til Vinmonopolet ny rekord med over 140.000 bestillinger, en økning på hele 190 prosent siden 2010, melder P4.

Til sammen ble det kjøpt 2,2 millioner liter alkohol via Vinmonopolets nettbutikk i fjor. Av disse ble 77.000 liter levert på døra til kundene, mens 363.000 liter ble hentet på postkontor. Resten, tilsvarende nærmere 80 prosent av nettsalget, ble hentet i en av Vinmonopolets butikker etter å ha blitt forhåndsbestilt på nettet.

Bare polet får selge på nett

Det er kun Vinmonopolet som kan selge vin og sprit via internett. Eneste unntak er noen taxfreebutikker der kunder som ankommer med fly fra utlandet, kan forhåndsbestille via nettet, men må hente varene når de lander på flyplassene.

Flere av kolonialbutikkene på nettet selger øl, sider og rusbrus, men da må kundene legitimere seg når varene blir levert på døren. Utlevering kan heller ikke skje etter klokken 20 på hverdager på grunn av alkohollovens begrensninger. (ANB-NTB)

Artikkeltags