Barna i Renstøl barnehage trodde ikke sine egne øyne da påskeharene kom på besøk

Var det virkelig to påskeharer som hoppet rundt der ute? Hadde de faktisk med seg påskegg? Med godteri?! Barna i Visedal barnehage, avdeling Renstøl, var mildt sagt fra seg av begeistring da harene Harry og Harriett kom på besøk.

DEL

– Det. Det. Det. Det er påskeegg...!

Lille Tuva på småbarnsavdelingen, Alleen, på Renstøl barnehage glemmer at hun aldri har sett journalisten med det store kameraet før. Hun griper takk nederst i jakken, drar og rister. Det er noe veldig viktig hun må fortelle.

– Det. Det. Det. Det vaj påskehajej hej!

Harene Harry og Harriet

Tuva har mange spørsmål. Hvor mange egg er det? Hvor er påskeharene nå? Og ikke minst:

— Kanskje jei fåj schokolae? Jeg elskej schokolae!

Sammen med de andre barna i avdelingen har hun stått med store øyne bak vinduene og sett to store påskeharer komme trippende gjennom porten. Nå skal hun snart ute å se om de har gjemt noen egg der ute. 

Det er påskeharene Harry og Harriett som er på turné. Aust-Agder Blad har inside information om at de just kommer fra et oppdrag lengre opp i bygda - og at Harry og Harriet er dekknavnene deres.

Når de ikke er på helt spesielle oppdrag som dette heter de egentlig Bente Solheim og Ida Ellingsen, men i dag er de utsendt av Kiwanis Gjerstad for å dele ut hele 110 påskeegg til alle barnehagebarna i kommunen.

(Det går for så vidt rykter om at de har hoppet innom kommunehuset og ordfører Inger Løite med et egg også).

Elektriske barne klare for eggejakt

Etter en litt heseblesende runde rundt barnehagebygget på Renstøl, forsvinner påskeharene hoppende ut av porten og forsvinner bortover veien. Lattermilde og noe andpustet.

– Dette var veldig gøy, sier enten Harry eller Harriett.

Det er vanskelig og ikke bruke klisjeen «spenningen var til å ta og føle på» når vi skal beskrive hvordan stemningen er inne i barnehagegarderoben minuttene før eggjakten begynner.

Det holder på å gå trill rundt for Daniel, Tuva nærmest gisper etter luft og Iselin vil ikke gå ut uten pannebånd.

– Påskeharen har vært her! Nå skal vi finne masse egg!, forklarer Daniel ivrig.

– Seee! Schokolae!

Ute på plassen virrer 2-åringene rundt, så fulle av adrenalin og forventning at de nærmest løper i ring og dulter borti hverandre. Men med litt hjelp fra de barnehageansatte kommer fokuset; plutselig får de øyet på det ene påskeegget etter det andre opp.

Et i lekehuset, to i hekken, tre ved vippa...

Daniel tar oppgaven med å samle alle eggene i en stor kurv, før de får utdelt hvert sitt inne på avdelingen.

– Seee! Schokolae!, jubler Tuva da hun endelig knekker koden og får åpnet egget.

Marssjokoladen er nesten like stor som henne, men hun tygger den flittig i seg. De andre barna er også på god vei med å fortære innholdet; vingummi, drops og sjokolade.

– Det var den lunsjen. Men sånn er det når vi får påskeharer på besøk, ler de ansatte.

LES OGSÅ:

Artikkeltags