Sommerens program på Stangholmen

Dag Eikeland har programmet for Stangholmen på plass for 2012.

Dag Eikeland har programmet for Stangholmen på plass for 2012. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med variasjon fra Karius og Baktus, via Fyrjam til Kammermusikkfest, mener Dag Eikeland at Stangholmen har et familievennlig program på plass for sommeren.

DEL

Det er vanskelig å si ham imot. For konsertopplevelsene står i kø noen minutters båttur ut fra sentrum. Og en familievennlig profil er viktig for Eikeland.

– Vi ser jo at det er den turistgruppa det kommer mange fra til Risør, og da er det viktig at vi gir et godt tilbud både til tilreisende og lokalbefolkningen, sier Eikeland.

En totalopplevelse

Han legger vekt på at Stangholmen er en barnevennlig konsertarena.

– Hva er vel bedre enn å ta “Agnes” en kort båttur ut i skjæra til et sted hvor du kan bade, få en kulturopplevelse og spise pizza og is samt drikke brus, sier Eikeland.

Han påpeker at dammen foran scenen i så måte har blitt veldig populær hos småbarnsforeldrene. Nettopp med tanke på barna blir det i år en forestilling med Karius og Baktus på scenen.

– Og det er ikke uten grunn. Thorbjørn Egner har jo 100-årsjubileum i år. Derfor er det morsomt at vi kan sette opp et stykke av ham.

Starter Sankthans

Nettopp Karius og Baktus kommer først 19. juli, men sesongen på Stangholmen begynner lenge før det.

– Vi starter opp Sankthans hvor vi vil lage en hyggelig aften for lokale og tilreisende. Akkurat til den kvelden har vi ikke booket band foreløpig, men jeg håper det er på plass snart.

For med Sankthans på en lørdag, ligger det an til å bli mange folk ute i båter.

– Det er en del år siden sist denne dagen falt på en lørdag, så vi tror på mange folk da.

To store arrangement

Allerede helgen etter kommer det arrangementet som trekker flest mennesker til Stangholmen i løpet av året.

– Da er det konsert under kammermusikkfesten. Den konserten og Fyrjam siste helgen i juli er de to største. Fyrjam trekker vel over begge dagene cirka like mange som kammermusikken gjør på sin lørdag her ute, sier Eikeland.

Disse to er viktige arrangementer for ham.

– De skaper jo mye omtale, og selvfølgelig bidrar de positivt i regnskapet for et sesongåpent sted.

Norsk/svensk samklang

Eikeland har imidlertid mer på plakaten, og ved to tilfeller vil det bli en god blanding av norsk og svensk på Stangholmen. 13. juli kommer Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen med “En musikalsk aften”, og 21. juli blir det “Prøysen møter Taube” med Viggo Sandvik og Göran Fristorp.

– Det ligger litt i tiden dette med norsk og svensk sammen. Bare se på program som allsang på grensen, eller tenk på at båtturistene gjerne bruker både norske- og svenskekysten om sommeren. Og på toppen av dette er jo mange svensker i vår bransje.

Håper på mange folk

Nå gjenstår det bare å se hvor mange som vil benytte seg av konserttilbudet på Stangholmen denne sommere.

– Det er jo en økonomisk risiko å arrangere konserter. Derfor håper jeg flere benytter seg av forhåndssalget. Da slipper de billigere unna enn å kjøpe billetter på stedet, og vi som arrangører får en litt mer behagelige situasjon, avslutter Eikeland.

Artikkeltags