Spisesteder

Artikkelen er over 5 år gammel

Risør har et utmerket restauranttilbud, med en variasjon du ikke ville tilskrevet en småby. Her får du alt fra de enkleste måltider til gourmetopplevelser det skrives om også i hovedstadspressen.

DEL

STANGHOLMEN KRO & HAVRESTAURANT

Sesongåpent fra 23. Juni til og med uka etter Trebåtfestivalen. En av de mest spesielle restaurantene i Norge. Det går båt hver hele og halve time fra byen og ut til Stangholmen.

Restauranten er spesielt godt kjent for sine fiskeretter. Det er ofte konserter på Stangholmen, og dette kan være din eneste sjanse til å nyte en drink oppe i et fyrtårn.

Om du ønsker en lettvint løsning på middagen, finner du pizza og småretter i kroa på området.

www.stangholmen.no

RISØR HOTEL

Hotellets restaurant er intim og koselig. Velg fra en utmerket meny og vi garanterer for råvarene. Under sommeren serveres det også lettere retter ute på hotellets terrasse. En lunch med bedre utsikt skal du lete lenge etter. Hotellet er også med i samarbeidet Risør for barn, noe som gjør at det i sommer alltid skjer noe spennende på søndager. Da har også barna mulighet til å bestille sin egen piratmeny.

www.risorhotel.no

KAST LOSS

En tradisjonsrik restaurant med et maritimt miljø beliggende langs bryggekanten. Dette er stedet hvor både fastboende og turister kommer tilbake gang etter gang. Har alt fra pizza og lunsj, til gourmetretter. Om du bare er litt småsulten, har Kast Loss en spennende smårettmeny. Uteserveringen Trossa er et av Risørs mest populære steder for en sommerlunch eller noe kaldt å drikke. Og skulle det være fullt på trossa nærmest kai, så er det flere plasser på den utenfor...

www.kastloss.net

SPISESTEDET BUENE

Holder til på solsiden og byr på alt fra vanlige middagsretter til pizza og Kebab.

BRASSERIE KRAG

I Brasserie Krag blir du fristet med lunsj eller middag til en rimelig penge. Menyen består av mange spennende småretter, samt et par hovedretter som kan fylle en sulten mage. Og skulle du ikke være sulten, finnes det gode alternativer i husets drikkevarer. Hva med et glass leskende øl eller en god vin? Eller er det slik at du heller vil nyte din favorittkaffe mens peisilden kaster flakkende lys gjennom lokalene. Valget er ditt.

BRYGGA RESTAURANT OG PIZZA

Med lette smakfulle småretter har Mottaket blitt ett yndet lunchsted for både feriegjester og fastboende. Her byr man på diverse skalldyrretter, selvsagt servert med kald drikke. Fra pizzakjøkkenet er det også mulig å ta maten med seg hjem eller i båten.

STAVELINS

I byens hovedkryss ligger Risørs beste bakeriutsalg. Heldigvis trenger man ikke vente til man kommer hjem for å smake, for i bakeriet er det også en liten kafé, med mulighet til å kjøpe påsmurte bakervarer. Ekte hjemmelaget italiensk is kan de også by på.

CHINA PALACE

Sentralt plassert i Kragsgata, ligger byens egen kinarestaurant. Her serveres både typisk kinamat og mer europeiske retter. Populært sted for barnefamilier og reisende på sparebudsjett.

RISØR FISKEMOTTAK

Når du først er innom ute på Holmen kan du jo benytte deg av stedtes lille, men ferske, meny. Selvsagt kan du kose deg med de ferskeste rekene i byen. De har også skalldyrsalat, fiskesuppe, baccalao og varme fiskekaker å tilby.

Artikkeltags